Google'ın Yeni Teknolojisi, Dünya'nın Nasıl Değiştiğini Görmemizi Sağlıyor

Google'ın Dünya'nın zamana karşı ne gibi değişikliklere uğradığını göstermek ve verileri toplamak adına geliştirdiği yeni teknolojisi dikkat çekiyor.

Google'ın Yeni Teknolojisi, Dünya'nın Nasıl Değiştiğini Görmemizi Sağlıyor

Dünya'mız gerçek anlamda hızlı bir şekilde değişiyor. Dünya'nın tüm değişikliklerini takip etmek bu nedenle oldukça zor ve yangınlar Dünya'nın her yerini harap ediyor. Kuraklık gölleri kurutuyor, bu da kayalara ve kara kütlelerine ve hatta kaya kaymalarına maruz kalmanın artmasına neden oluyor.

Ne tür değişiklikleri takip etmeye çalışıyor olursanız olun konu Dünya'mız olduğunda güncel kalmak her zaman kolay değil ancak şimdi, Google'ın Dynamic World adlı yeni bir uygulaması bunu kolaylaştırabilir. Uygulama, Google Earth motorunu kullanıyor ve Dünya Kaynakları Enstitüsü ile birlikte geliştirildi. Uygulama temelde Dünya'nın devam eden değişikliklerinin ayrıntılı haritalarını yapmak için gezegenin etrafındaki uydu verilerinden yararlanıyor.

Dynamic World ile çevreciler, bilim insanları ve herkes gezegenimizin geçmekte olduğu değişikliklere daha yakından bakabilirler. Dünyanın değişiklikleri hızla gerçekleşiyor ve bu değişikliklere hızlı bir şekilde ayrıntılı bakışlar sunabilen bir araca sahip olmak eskisinden daha da önemli hâle geldi.

Google'ın Yeni Teknolojisi, Dünya'nın Nasıl Değiştiğini Görmemizi Sağlıyor

Dynamic World ile Dünya'nın Geçmişini Görmek Mümkün

Bir grup araştırmacı, Scientific Data dergisinde uygulama hakkında bir makale yayınladı. Uygulama her gün 5.000'den fazla Dinamik Dünya görüntüsü oluşturdu. Önceden bina arazi örtüsü verileri aylar, hatta bazen yıllar alabilirdi. Bu nedenle Dünya'daki bazı değişikliklerin ne kadar hızlı gerçekleştiğini tasvir etme konusu oldukça önem taşıyor.

Dynamic World ise bu noktada sık sık yeni görüntüler oluşturabiliyor. Bu, araştırmacıların ve bilim insanlarının olayları neredeyse gerçek zamanlı olarak takip etmelerini sağlıyor. Takip edilebilecek olaylar arasında 2021'de Kaliforniya'yı kasıp kavuran Caldor Yangını gibi orman yangınları örnek gösterilebilir.

Peki siz bu yeni uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR