Google, Flash'ın Tabutuna Son Çiviyi de Çaktı

Google, Adobe Flash içeriklerinin tamamını Google Chrome tarayıcısında engelleyecek.

Google, Flash'ın Tabutuna Son Çiviyi de Çaktı

Eylül 2015 tarihinde Flash'a kısıtlama getirmeye başlayan Google, şimdi tüm Flash içeriğini engellemeye başladı. Bundan sonra Google Chrome'da Flash içeriklerinin tümünü engellenecek.

Yavaş yavaş öldürülen Flash'a en büyük darbe yine Google cephesinden geldi. Bu yılın sonuna kadar Google Chrome'da tüm Flash içerikler kademeli olarak engellenecekler. Flash'ın aldığı en büyük darbe sayılan bu değişiklik ile neredeyse tüm web sitelerinin Flash içeriklerinin engellemesi hedefleniyor. Engellenen içerikler ise kullanıcının tercihine bağlı olarak gösterilebilecek. Kullanıcılar tarafından beyaz listeye alınan sitelerin içeriklerine engelleme getirilmeyecek.

6 yıldır piyasaya tutunabilmek için sürünen Adobe Flash, Google'ın bu darbesiyle de iyice yok olacak. Günümüzde HTML5 standardına geçen web sitelerini takip edecek olan Google, web sitelerinin varsayılan oynatıcısını ise HTML5 by Default adını verdiği özellik ile HTML5 olacak şekilde düzenleyecek. Google'ın bu hamlesinin altında ise web tabanlı yazılımlar karşısında daha güvenli bir internet deneyimi yaşatmayı amaçlaması yatıyor.

Öte yandan YouTube, Facebook, Yahoo gibi sitelerin yer aldığı 10 web sitelik beyaz listede bazı Flash içerikler görüntülenmeye devam edecek. Beyaz listede yer alan sitelerde ise 2017 yılında Flash içeriklerin tamamen kaldırılmış olacaklar.

Google Play Mağazasında Uygulama Denemek Çok Daha Kolaylaşıyor

Google Avrupa Birliğine 6.6 Milyar Euro Ceza Ödemeye Hazırlanıyor


YORUMLAR