Google Glass Gözlüğüne Dair Bilgiler Ortaya Çıkıyor

Google'ın geçtiğimiz 2012 yılında tanıttığı Google Glass sanal gerçeklik gözlüklerine dair bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Google Glass Gözlüğüne Dair Bilgiler Ortaya Çıkıyor

Geride bıraktığımız 2012 yılı içerisinde Google’ın geliştirici konferansında Google Glass adlı dijital görüş sisteminin resmen tanıtıldığını görmüştük ve Google’ın gözlükler takılı halde paraşüt atlayışı gerçekleştirenlerin bakış açısından görüntüleri konferansa iletmesi herkes tarafından heyecanla karşılanmıştı. Ancak etkinliğin ardından Google Glass’a ait haberler bir anda kesildi ve şirket bu ürün hakkında adeta içine kapandı.

Ancak IEEE Spectrum adlı haber sitesi Google’dan Babak Parviz ile konu hakkında bir ropörtaj gerçekleştirdiğini açıkladı ve görüşmenin detaylarını aktardı. Verilen bilgilere göre Google Glass bir sanal gerçeklik platformu değil ancak sanal gerçeklikten beklenen pek çok şeyin gözlüklerde yer alacağı düşünülüyor.

Ön sipariş veren geliştiriciler için 2013 başlarında cihazlar gönderilmeye başlayacak ancak cihazın sahip olacağı özellikler henüz kesinleşmiş değil. Google’ın cihaza tam olarak hangi özellikleri yüklemeyi istediği belirsizliğini koruyor ve bu da süreci yavaşlatıyor. Ancak kullanıcıların dokunmatik, sesli komutlar veya kafa hareketleri gerçekleştirerek cihazı kontrol edebilecekleri belirtiliyor.

Parviz Google Glass’ı kullanarak telefon görüşmeleri yapılmasının gerçekleştirilmesi için uğraştıklarını ve batarya süresinin de bir günlük kullanım için yeterli olmasına çaba gösterdiklerine değindi.

Google Glass paraşüt atlayışını izlemeyi unutmayın.

Google Gözlükleri ile Muhteşem Bir Şov
MOBİL

Google Gözlükleri ile Muhteşem Bir Şov

Google Glass adlı gözlüklerle çekilen ve izleyicilere canlı olarak aktarılan bu paraşütle atlayış şovunu izlemelisiniz. Google'ın bu uzun zamandır tartışılan son ürünü kullanıcılara sunulduğunda büyük dikkat çekecek gibi görünüyor.

YORUMLAR