Google Glass İle Araba Kullanmaya Ceza Kesildi

Google Glass'ın henüz yasal bir düzenlemeye tabi olmadığı biliniyor fakat şimdiden bir kullanıcıya trafik cezası kesildi bile.

Google Glass İle Araba Kullanmaya Ceza Kesildi

Google Glass, bir seneden daha uzun zamandır teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor ve akıllı bir cihazı sürekli olarak gözlerimizin önünde taşıma fikri herkese heyecan veriyor. Tabii ki sınırlı sayıda dağıtılan Google Glass bu nedenle oldukça değerli ve sahipleri onları her yerde kullanmanın peşinde.

Geçtiğimiz aylarda Google Glass kullanan bir kullanıcının gece mekanına alınmadığına dair haberimizi sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Kaliforniya'da yaşayan Cecilia Abade adlı kullanıcının direksiyon başında Google Glass kullanmaktan dolayı polisten ceza aldığı ortaya çıktı.

ABD'de Google Glass kullanımına dair herhangi bir ceza resmi olarak yer almıyor ancak polis memurunun kendi inisiyatifini kullanarak cezayı kestiği belirtiliyor. Şimdilik yasalar ile Google Glass arasındaki uyumsuzluklar pek dikkat çekmiyor. Zira cihaz herkeste mevcut değil ancak resmi olarak satışa sunulduğunda ne gibi yasal ve sosyal sorunlara yol açabileceğini hep birlikte göreceğiz. 

Gençler Facebook'tan uzaklaşıyor

YORUMLAR