Google Glass İlk Defa Kaybedildi

Google Glass'ını kaybeden ilk kişi haline gelen Luke Wroblewski durumdan oldukça şikayetçi ve gözlüğünü bulanlardan getirmelerini rica ediyor.

Google Glass İlk Defa Kaybedildi

Google Glass'ın ortaya çıkışından geliştiricilere dağıtılmasına kadar geçen süreç özellikle teknoloji meraklılarının en heyecanla takip ettikleri konulardan bir tanesiydi. Tanesi 1500 dolar fiyatla sadece şanslı olanlara dağıtılan Google Glass'ın başka ellere satılması ya da verilmesi durumunda Google tarafından kitleneceği de sonradan ortaya çıkan ve geliştiricileri şaşırtanlar arasındaydı.

Son karşılaşılan ve VentureBeat tarafından aktarılan durum ise oldukça farklı. Ürün tasarımcısı Luke Wroblewski kendisine tahsis edilen Google Glass'ını kaybettiğini Twitter üzerinden duyurdu ve Google'a göre böyle bir vaka ile ilk kez karşılaşılıyor. Böylece Google Glass'ını ilk kaybeden kişi olarak tarihe geçen Luke Wroblewski, cihazın havalimanı kontrolleri sırasında çantasından düşmüş olabileceğini aktardı.

Google Glass'ını uygulama geliştirmek için kullandığını açıklayan Wroblewki durumdan üzgün olduğunu ve gözlüğünü bulanların ona ulaştırmalarını dilediğini açıkladı. Bu durum aynı zamanda Google'ın gözlüğün başka ellere geçmemesi kuralını ihlal ettiği için kısa zaman içinde bulunmazsa kayıp Glass'ın Google tarafından deaktive edilmesi ile sonuçlanması bekleniyor. Zira içerisinde geliştiricinin kişisel bilgilerini de barındıran Google Glass'ın bu anlamda geliştiriciye zararı da dokunabilir.

Android görme engelliler için de geliştiriliyor

YORUMLAR