Google Glass Uygulaması, İnsanları Kıyafetleri Aracılığıyla Tanıyor

Google Glass için tasarlanan InSight adlı yeni bir sistem, insanları elbiseleri, takıları ve diğer aksesuarları aracılığıyla ayırt edebilecek.

Google Glass Uygulaması, İnsanları Kıyafetleri Aracılığıyla Tanıyor

Google Glass için tasarlanan InSight adlı yeni bir sistem, insanları elbiseleri, takıları ve diğer aksesuarları aracılığıyla ayırt edebilecek.

Yeni Google Glass teknolojisi, insanları, giydikleri aracılığıyla tanımaya yardımcı olabilir. Google tarafından geliştirilen InSight sistemi; elbiseleri, gözlükleri ve diğer parçaları analiz etmek için akıllı telefonlar ve Google Glass üzerinden bireylerin öz-tanımlaması ile çalışıyor. Dün New Scientist tarafından yayımlanan makaleye göre, bu işlemin ardından,  Googe Glass’ta kişinin ismi görüntüleniyor.

Google Glass kullanıcılarına yardımcı olacak bir diğer gol ise yeni teknolojinin havaalanında, stadyumda ya da başka bir kalabalık ortamda arkadaşlarınızı bulmanızı çok daha kolaylaştırması. Sistemin olumsuz yanı ise bu teknolojinin kişiyi sadece giydikleri üzerinden tanıyabiliyor olması. Kişi giyimini, gözlüklerini ya da aksesuarlarını değiştirdiğinde InSight o kişiyi atık tanıyamıyor. Bu teknoloji iyi görünüyor olabilir fakat aynı zamanda kişilerin uzun vadeli gizliliğinin de korunması anlamına gelir.

Peki, bunların tümü nasıl çalışıyor?

Akıllı telefon uygulaması tarafından kişinin bir dizi fotoğraflarını alan parmak izi oluşturuluyor. Uygulama sonra kişinin kıyafetlerinin desenini ve çeşitli renklerini kaydeden bir spatiogram gibi bilinen bir dosya oluşturuyor. Bu birleşimler, Google Glass tarafından kişiyi tanımak için kullanılıyor.

Tabii ki insanlar, yüz tanıma sistemlerinin kullanılmasıyla zaten tanınabilirler. Fakat InSight’ın farkı, kişiyi yüzü görünmüyorken, arkası dönük halde iken ve uzakta iken tanıyabilmesi.

Bu sistem şu anda deneme aşamasında. 15 gönüllünün kullanılmasıyla yapılan denemelerde InSight, kişileri, Google Glass’a arkası dönük durumda iken bile, yüzde 93 oranında tanımayı başardı. Güney Carolina Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği alanında doçent olan Srihari Nelakuditi tarafından geliştirilen InSight, geliştirilme aşamasında üç öğrencinin de yardımını almış. 

Angry Birds'ün iPhone Versiyonu Artık Ücretsiz

YORUMLAR