Google İnternette Şifre Sisteminin Kalkmasına Destek Veriyor

Google'ın internette kimlik doğrulama için şifreden çok daha güvenli yöntemler için FIDO'ya destek verdiği açıklandı.

Google İnternette Şifre Sisteminin Kalkmasına Destek Veriyor

Son yıllarda internetteki saldırıların pek çoğunun zayıf şifreler sayesinde gerçekleştiği biliniyor ve şifre koruma sistemlerinin o kadar da etkili olamadıkları maalesef ortaya çıkmış durumda. Bu büyük sorunun önüne geçmek isteyen teknoloji dünyası şifrelere alternatif olabilecek sistemler arayışında ve Google da bu konuda desteğini sundu.

Fast IDentity Online Alliance (FIDO)'ın web sitelerine ve online hesaplara girişte kullanıcı kimliğinin doğrulanması için alternatif arayışlarına destek vereceğini belirten Google, 2012'de kurulan ve çeşitli doğrulama teknikleri üzerinde çalışan grupla birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirecek.

FIDO grubu hali hazırda Lenovo, PayPal, Nok Nok Labs ve Validity şirketlerinin kuruculuğunda oluşturuldu ve daha sonra NXP ve CrucialTec de bunlar arasına katıldı. Google güvenlik ekibinin lideri Sam Srinivas'ın yaptığı açıklama Google'ın konu hakkındaki vizyonunu gösteriyor: "FIDO grubuna katılmamız açık standartlarda güçlü doğrulama konusunda endüstrideki momentumu arttırmak için iyi bir yol."

İnternette en sık kullanılan şifrelerin "password, 123456 ve 12345678" olmaları mevcut güvenlik sistemlerinin zayıflığının büyük işaretlerinden bir tanesi.

Apple'ın büyüme hızında düşüş var

YORUMLAR