Google IO'da Android 5.0 Değil 4.3 Tanıtılacak

Google I/O geliştirici etkinliğinde beklenenin aksine Android 5.0 Key Lime Pie yerine Android 4.3 Jelly Bean'in tanıtılacağı bilgisi sızdırıldı.

Google IO'da Android 5.0 Değil 4.3 Tanıtılacak

Google'ın Android işletim sistemi uzun süredir yeni bir ana sürüm görmedi ve hem geliştiriciler, hem de teknoloji meraklısı kullanıcılar Android 5.0 Key Lime Pie sürümünün gelişini hevesle bekliyorlar ancak Google bizleri bu konuda hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor.

Mayıs'ta düzenlenecek olan Google I/O geliştirici etkinliğinde Android 5.0'ın değil, Android 4.3'ün tanıtılacağına dair bazı sızdırılan raporlar mevcut. Yani Key Lime Pie sürümü yerine yeni bir Jelly Bean görmeye devam edeceğiz. Bunun özellikle üreticilerin gönlünü hoş tutmak ve Jelly Bean'e dahi geçişte sıkıntı yaşayan şirketlere zaman tanımak için yapıldığına dair de şüpheler mevcut.

Tabii ki daha basit düşünmek gerekirse Android 5.0'ın henüz seri üretime geçilecek düzeyde geliştirilememiş olması ihtimali de düşük değil. Android 4.0'dan 4.1'e geçişte yaşanan büyük değişiklikler 4.1'den 4.2'ye geçerken o kadar da etkili olmamıştı. Bu nedenle Android 4.3'ün ne gibi yenilikler sunacağına dair henüz bir bilgi olmasa da çok büyük değişiklikler olacağını sanmıyoruz.

Android 5.0 ortaya çıkmasa bile etkinlikte Qualcomm işlemci ile donatılmış yeni Nexus 7 tabletin ve 32 GB kapasiteli, LTE destekli yeni Nexus 4'ün sunulacağı belirtiliyor. Henüz LG tarafından üretilecek olan Nexus 5 ve Motorola'nın üreteceği Nexus X konusunda yeni bir bilgi mevcut değil.

Samsung Galaxy S4 çok kolay kırılıyor

YORUMLAR