Google Kaybolan Telefonlarınızı Bulacak

Apple'ın Find My Phone (Telefonumu Bul) özelliğinden geride kalmak istemeyen Google, planları arasında Android telefonlar üzerinde de Apple'ın uygulamasının yaptığı görevi yani kaybolan veya çalınan telefonlarınızın yerini bulacak olan bir uygulama üzeri

Google Kaybolan Telefonlarınızı Bulacak

Apple'ın Find My Phone (Telefonumu Bul) özelliğinden geride kalmak istemeyen Google, planları arasında Android telefonlar üzerinde de Apple'ın uygulamasının yaptığı görevi yani kaybolan veya çalınan telefonlarınızın yerini bulacak olan bir uygulama üzerinde çalıştığını duyurdu. Daha önce Apple'ın Find My Phone uygulamasını kullanmış olan kullanıcılar eminim ki Google tarafından Android cihazlar için geliştirilmekte olan Android Device Manager (Android Cihaz Yöneticisi) adlı uygulamayı kullanırken hiç zorluk çekmeyeceklerdir.

Android Device Manager uygulaması sayesinde kullanıcılar kaybolan veya çalınan telefonlarının nerede olduğunu web üzerinden veya başka bir akıllı telefon üzerine kuracakları aynı uygulama aracılığıyla kolayca tespit edebilecekler. Eğer telefonunuzu evinizde kaybettiğinizi düşünüyorsanız ve telefonunuz sessiz moddaysa meraklanmanıza gerek yok çünkü uygulama sayesinde telefonunuz sessiz modda olsa bile yüksek seste zil sesleri çalarak yerini öğrenebilmenize olanak tanıyacaktır.

Eğer telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız ve telefonunuzu ele geçiren kişinin size ait olan kişisel bilgilere ulaşmasından endişe ediyorsanız, Android Device Manager ile birlikte bu endişelerinize de bir son verebilirsiniz. Uygulamayla birlikte kullanıcılara sunulan özellik sayesinde, cihazınız sizden çok uzakta olsa da kişi listelerinizi ve diğer kişisel bilgilerinizi kolayca silebilirsiniz. Çoğu zaman telefonlarımız içerisinde yer alan kişisel bilgilerin telefonlarımızdan daha değerli olduğunu düşünürsek, bu noktada Google'ın geliştirmekte olduğu uygulamayla arkamızı kollayacağını bilmek gerçekten güzel.

Şu an için geliştirme aşamasında olan uygulamanın ne zaman piyasaya sürüleceğiyle ilgili net bir bilgi verilmemiş olmasına karşın, bu ay sona ermeden Google Play üzerindeki yerini alması bekleniyor. Uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcıların Android 2.2 veya daha yüksek sürümlü bir akıllı telefona sahip olmaları gerekiyor. Hizmeti telefonunuza kurduktan sonra tek yapmanız gereken şey, sahip olduğunuz Google hesabıyla oturum açmak.

Yeni Android Kullanıcıları için Gerekli Uygulamalar

YORUMLAR