Google Kimi Bölgelerde Android Lollipop'un Çıkışını Bekletiyor

Android 5.0 Lollipop'un çıkışı akıllı telefon kullanıcıları için çeşitli bölgelerde beklenmedik sorunları da beraberinde getirdi. Android işletim sisteminin yeni versiyonuyla beraber birçok kullanıcı, Lollipop güncellemesini yaptıklarından beri akıllı te

Google Kimi Bölgelerde Android Lollipop'un Çıkışını Bekletiyor

Android 5.0 Lollipop'un çıkışı akıllı telefon kullanıcıları için çeşitli bölgelerde beklenmedik sorunları da beraberinde getirdi. Android işletim sisteminin yeni versiyonuyla beraber birçok kullanıcı, Lollipop güncellemesini yaptıklarından beri akıllı telefonlarını etkileyen çeşitli hataların oluştuğunu rapor ediyor.

Daha dün mobil gündemde hızlıca yayılan Nexus 4 ve 5'in kamera problemlerinin Android Lollipop güncellemesiyle meydana geldiğini sizlere iletmiştik. Bu problem hala geçerliliğini korurken, ilginç bir şekilde hata olup olmadığı henüz belli olmayan, Lollipop'la beraber akıllı telefonlardan kaybolan 'sessiz modu' da Google'ın ilgilenmekte olduğu konulardan biri oldu.

Maalesef Android Lollipop ile ilgili kötü haberler bunlarla sınırlı kalmıyor. Hollanda bölgesindeki birçok Nexus 4 ve Nexus 5 kullanıcısı akıllı telefonlarında kısa mesaj özelliğini bozan bir hatayla karşılaştıklarını belirtti. Söylenene göre Android 5.0 Lollipop güncellemesini yükleyen kullanıcılar Hangouts veya benzer mesajlaşma servisleri dahil hiçbir kısa mesaj servisinden mesaj yollayamıyorlar. Deneme dahilinde yine cihaz ilginç bir hata vererek kullanıcıları uygulama dışarısına atıyor.

Üstelik son yükselen raporlar bu kısa mesaj sorununun zaman zaman gerçekleşmediğini, aynı operatörü kullanan herkesin yüzde yüz bu hatayla karşılaştıklarını gösteriyor. Kısacası bazı bölgelerde cihazınızı Lollipop'a güncellediğiniz takdirde kısa mesaj gönderemez hale geliyorsunuz.

Bu olaylardan sonra Google'ın gerçekleştirdiği kısa bir araştırma sonucu Lollipop'un bazı bölgelerde operatörlere bağlı olarak da sıkıntı çıkardığını saptandı. Bu sorun çözülene kadar Android 5.0 Lollipop güncellemesinin bazı bölgelere ulaşması biraz gecikecek. En azından Google bu sorunların üstesinden gelene kadar cihazlarımızı tam verimli halde kullanmamız mesaj gönderememek veya kamerayı kullanamamaktan iyidir, öyle değil mi?

AppStore'da Freemium Uygulamalara Yeni İndir Butonu

YORUMLAR