Google, Kullanıcılara Servet Ödeyecek

Google, Android uygulamalarının “uygulama içi satın alma” işlevinden dolayı mağdur olan kullanıcılara bir servet ödemeyi kabul eti.

Google, Kullanıcılara Servet Ödeyecek

Google, Android uygulamalarının “uygulama içi satın alma” işlevinden dolayı mağdur olan kullanıcılara servet ödeyecek.

U.S. Federal Trade Commission’ın (FTC) şikayeti üzerine Google, çocuklar tarafından yapılan uygulama içi satın almalar için en az 19 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Google, kullanıcılara geri ödeme yapacak ve uygulama içi ödeme şeklini de daha güvenilir bir şekilde değiştirecek.

FTC tarafından benzer şikayetler Apple ve Amazon için de yapılmıştı. Apple, Ocak ayında kullanıcıların uğradığı zararı karşılamak adına en az 32.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Başka bir dava da Temmuz ayında Amazon’a karşı açılmıştı, ancak bu davanın sonucu henüz belli olmadı.

FTC’ye göre, 2011 yılında uygulama içi alışverişler Google tarafından ilk tanıtıldığı zamanlarda, şifre sorulmuyordu. Çocuklar, oyunlar içerisindeki butonlara tıklayarak satın almalar gerçekleştirebiliyorlardı. 2012 yılında ise uygulama içi alışverişlerden önce hesap şifresi istenmeye başlandı. Ancak bu durum da bir değişiklik yaratmadı. Çünkü, açılan yeni sayfa hem ücret hakkında bir bilgi sunmuyordu hem de şifre girildikten sonraki 30 dakika içerisinde yapılan harcalamalarda da tekrar şifre istenmiyordu. Bu durumdan binlerce ailenin şikayetçi olduğunu belirten FTC, bu tür durumların peşini bırakmamakta ısrarlı.

Eğer oyun meraklısı küçük bir çocuğunuz varsa ve siz de yaşanılan bu durumlardan dolayı endişe ediyorsanız, ek önlemler alınana kadar uygulama mağazalarında tanımlı kartlarınızı kaldırmanızı öneririz.

Chrome 37 Yeni Material Design ile Geldi

YORUMLAR