Google Nexus 4'ün 1 Milyondan Fazla Sattığı Düşünülüyor

Google'ın saf Android deneyimi sunan ve LG tarafından üretilen Nexus 4 akıllı telefonun 1 milyondan fazla sattığı tahmin ediliyor.

Google Nexus 4'ün 1 Milyondan Fazla Sattığı Düşünülüyor

Google’ın klasik serisi Nexus ailesinin son üyesi Nexus 4 LG tarafından üretiliyor ve Kasım 2012’de piyasaya sürüldüğünden beri 1 milyondan fazla sattığı tahmin ediliyor. Diğer Android işletim sistemli akıllı telefonlara göre, üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan saf Android deneyimi sunan Nexus serisinin bu üyesi LG’nin tahminlerinin üzerinde bir rakama ulaşmıştı.

xda-developers adlı Android gelişticileri forumunun draugaz adlı üyesinin iddia ettiğine göre, nakliye edilen cihazların seri numaraları takip edildiğinde yaklaşık olarak 1 milyondan fazla cihazın satıldığı ortaya çıkıyor. Ocak 2013’ten beri ise tam 375.000 adet Nexus 4 satılmış durumda.

Kısa süre önce, LG’nin cihaza dair talebi yanlış değerlendirmesi sonucunda Google Nexus 4 piyasada bulunamaz hale gelmişti ve hem Google hem de LG bu yaşanan tedarik problemlerinde karşılıklı olarak birbirlerini suçlamışlardı.

Cihaz hem çok uygun fiyatı hem de 1.5 Ghz 4 çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisi, 2 GB belleği, 8 veya 16 GB depolama alanı ve 8 megapiksel kamerası ile dikkat çekiyordu. Bunun yanında Google’ın Android’de gerçekleştirdiği güncellemeleri her zaman ilk olarak Nexus serisi cihazlar edinmekte.

Microsoft Surface Pro'nun tüm teknik ve yazılım özellikleri

YORUMLAR