Google’ın Okyanus Altı İnternet Kabloları Afrika’ya Ulaştı

Teknoloji şirketi Google’ın Afrika kıtasındaki insanlara daha hızlı internet sunmak için geliştirdiği Equiano girişiminin ilk adımı tamamlandı.

Google’ın Okyanus Altı İnternet Kabloları Afrika’ya Ulaştı

Teknoloji devi Google, ilk olarak 2019 yılında Avrupa’yı Togo, Namibya, Nijerya, Saint Helena ve Güney Afrika’ya bağlayacak olan projesini geliştirmeye başladı. Su altı internet kablosu Equiano’nun ilk adımının tamamlandığı duyuruldu. 

Daha Hızlı İnternet Daha Düşük Fiyata Sunulacak

Equiano, Portekiz’in Lizbon şehrinden Togo’nun Lome şehrine kadar uzanan bir kablo akışını tamamladı.

Africa Practice ve Genesis Analytics tarafından yürütülen bir ekonomik etki değerlendirmesine göre; Google'ın yeni hizmeti sayesinde Togo'da daha yüksek internet hızları daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha düşük internet fiyatları sunulması tahmin ediliyor.

Google’ın Okyanus Altı İnternet Kabloları Afrika’ya Ulaştı

2021'de 10 Mbps'den 2025'te 21 Mbps'ye ülkedeki internet hızının artması beklenirken aynı dönemde perakende fiyatların yüzde 14 azalacağı düşünülüyor. Bunun yanında; daha hızlı internetin daha düşük ücretlerle sunulması, insanların internet erişimine daha hızlı ulaşmasına olanak tanıyacak.

Öte yandan; 2022 ile 2025 yılları arasında Equiano'nun Togo'da dolaylı olarak 37 bin yeni iş imkanı yaratması bekleniyor.

2022’nin sonlarında hizmete girmesi beklenen Equiano'nun, Togo'dan sonraki durağı ise Nijerya olacak.

Türkiye'nin En Hızlı İnternet Sağlayıcıları Belli Oldu
İNTERNET

Türkiye'nin En Hızlı İnternet Sağlayıcıları Belli Oldu

Speedtest tarafından paylaşılan rapor ile birlikte Türkiye'nin en hızlı internet sağlayıcıları belli oldu. 2021 yılının dördüncü çeyreğine ait olan raporda ayrıca en yüksek ortalama internet hızına ulaşan akıllı telefon markaları, en düşük gecikme sunan şirketler gibi pek çok istatistiki bilgi yer aldı.

YORUMLAR