Google'ın Pixel 2 İçin Zamanında İptal Ettiği Özellik Ortaya Çıktı

Google'ın zamanında Pixel 2 için klasik kimlik doğrulama teknolojilerinin aksine iris tanıma özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İşte detaylar!

Google'ın Pixel 2 İçin Zamanında İptal Ettiği Özellik Ortaya Çıktı

Pixel 4 serisindeki dikkate değer istisna dışında Google, Pixel ailesi için tercih edilen biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak uzun süredir parmak izi ile kilit açma özelliğini kullandı. Şimdi, yeni ortaya çıkarılan bir Pixel 2 prototipi, zamanında Google'ın başka bir kimlik doğrulama teknolojisi eklemeyi düşündüğünü ortaya çıkardı.

Bir Twitter hesabı, iris tanıma teknolojisi ile tamamlanmış bir Pixel 2 (Walleye) prototipini gösteren görüntüleri yayınladı. Bu, irisinizi tarayarak telefonunuzun kilidini güvenli bir şekilde açmanıza olanak tanıyacaktı.

Cihazın bir IR LED'i ve "IR filtreli" bir ön kamerası var ancak belirtilene göre geleneksel bir selfie kamerası yok. Bildirilen diğer farklılıklar arasında arka kamera flaşı yok ve Pixel kaplaması yerine Android'in temel AOSP sürümü yer alıyor. Tüm bunlar görünüşte bu cihazın bir prototip cihazı olduğunu ortaya koyuyor.

Google'ın Pixel 2 İçin Zamanında İptal Ettiği Özellik Ortaya Çıktı

Google, Pixel 2 İçin İris Tanıma Özelliği Planlıyormuş

Google, 2017'de Pixel 2'ye iris tanıma özelliğini getirme kararından vazgeçmemiş olsaydı bile bu, bu teknolojiyi sunan ilk akıllı telefon markası olacağı anlamına gelmiyor. 2015'te piyasaya sürülen Fujitsu Arrows NX F-04G Android telefonu, iris tarama özelliğine sahip ilk cihaz olarak kabul ediliyor.

Yine de Google'ın bu teknolojiyi benimsemeyerek pek çok konuda geri kaldığını söyleyemeyiz. İris taraması, güvenlik açısından kamera tabanlı yüz kilidini açmanın bir adım ötesindeydi (ve hâlâ öyle) ve teknoloji geceleri de çalışıyor ancak güvenilirlik ve hız söz konusu olduğunda parmak izi tarayıcılarından her zaman bir adım geride.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'da Eski Uygulamalar Çalışmayacak
TEKNOLOJİ

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'da Eski Uygulamalar Çalışmayacak

Normalde 64 bit uygulamaları destekleyen tüm Android cihazlar, eski 32 bit uygulamaları da destekliyor. Google, Android Geliştiricileri Blogunda, Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'nun yalnızca 64 bit uygulamaları destekleyen ilk Android telefonlar olduğunu onayladı.

Google, İki Telefon Modeline Ücretsiz VPN Sunuyor
TEKNOLOJİ

Google, İki Telefon Modeline Ücretsiz VPN Sunuyor

Google, Pixel 7 serisini "yakında geliyor" olarak listelenen iki özellik ile piyasaya sürdü. Bahsi geçen özelliklerden biir ücretsiz "Google One VPN", Pixel 7 ve 7 Pro için Aralık ayında kullanıma sunulacak.

YORUMLAR