Google Play 50 Milyar Toplam İndirmeyi Geçti

Google CEO'su Larry Page, Google Play'de 50 milyar indirmeye ulaşıldığını ve her gün 1.5 milyon Android cihazın aktifleştirildiğini duyurdu.

Google Play 50 Milyar Toplam İndirmeyi Geçti

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in uygulama mağazası olan Google Play geçtiğimiz günlerde büyük bir tasarım değişikliği geçirdi ve sürekli olarak gelişimini devam ettiriyor. Ancak sadece şekil olarak değil başarı olarak da büyük bir dönüşüm içerisinde olan uygulama, şirket CEO’su Larry Page’in açıkladığı üzere tam 50 milyar uygulama indirmesini geçti ve hızlı yükselişini devam ettirecek gibi görünüyor.

Bunun yanında 2013’ün ilk yarısında geliştiricilere ödenen paranın 2012’nin tümünden daha fazla olduğunu belirten Page, artık Android uygulama geliştiricilerinin de iOS geliştiriciler kadar gelir elde etme imkanına sahip olduklarını gösterdi. Uzun süredir gelir elde etme şansı düşük olduğu için yerilen Google Play’in bu gidişatı değiştirmeyi başardığı görülüyor.

Tabii ki bu büyük performans artışında Android cihazların giderek daha da yaygınlaşması büyük bir etken. Zira yine Page’in açıklamalarına baktığımızda her gün tam 1.5 milyon yeni Android cihazın aktive edildiği bilgisini elde ediyoruz. Geçtiğimiz Eylül ayında bu rakam 1.3 milyondu ve Android’in hızlı yükselişini durdurmaya hiç niyeti yok gibi görünüyor. Samsung ve HTC gibi üst düzey üreticilerin büyük çabasının da bunda etkili olduğu kesin.

iOS’un aksine her tip kullanıcı için bir cihaz bulunabilen Android ekosistemi, Apple’ı artık düşünmeye zorluyor ve Apple’ın da düşük fiyatlı iPhone üretimi için çalışmalar sürdürdüğü biliniyor.

BBM Android Eylül sonunda geliyor

YORUMLAR