Google Play Store'un Önemli Sorunu Yeni Güncellemeyle Düzeltildi

Google Play Store'da yaşanan bir sorun, hem mağazanın hem de uygulamaların güncel sürümünü kontrol etmeyi engelliyordu. Sorun yeni güncellemeyle düzeltildi.

Google Play Store'un Önemli Sorunu Yeni Güncellemeyle Düzeltildi

Google, Ağustos 2022 için Google Play sistem güncellemesini duyurmasından kısa bir süre sonra birkaç kullanıcı Google Play sistem güncellemesinin "Güncellemeyi kontrol et" sayfasına erişilemez hâle getiren bir hata yaşadığını bildirdi. Google, Samsung, Xiaomi, Nothing ve Motorola gibi çeşitli üreticilerin Android'in farklı sürümlerini çalıştıran cihazlarını kapsayan raporlara göre bu sorun oldukça yaygındı.

Bir süredir devam eden sorunun farkında olan Google artık yeni bir Google Play Store güncellemesiyle bu sorunu çözmüş görünüyor.

Pixel cihazlarda Google Play sistem güncelleme seçeneği, cihaz ayarlarındaki Güvenlik merkezinin bir parçasıdır. Cihazınızın son Google Play sistem güncellemesini aldığı tarihi gösterir ve üzerine dokunulduğunda, "Güncelleme için son kontrol" saatini, mevcut Android sürümünü, Google Play sisteminin tarihini listeleyen bir "Güncellemeyi kontrol et" sayfası açılır. Diğer üreticilerin cihazlarında, Google Play sistem güncelleme seçeneği güvenlik ayarları altında listelenir.

Google, Play Store'un Yeni Güncellemesiyle Hatayı Çözdü

Yukarıda belirtilen hata nedeniyle Pixel cihazlarda Google Play sistem güncelleme seçeneğine dokunmak hiçbir şey olmamasına neden oluyordu ve kullanıcılar artık "Güncellemeyi kontrol et" sayfasına erişemiyordu. Öte yandan Google Play sistem güncelleme seçeneği, diğer üreticilerin cihazlarındaki güvenlik ayarlarından da tamamen kaybolmuştu.

Google Play Store v31.9.20, Google Play sistem güncellemelerini kontrol etmeyi düzeltiyor ve Google Play Store'un bu yeni sürümü artık kullanıcılara sunulmaya başlandı. Güncellemenin ardından kullanıcılar Pixel cihazlarda Güvenlik merkezindeki "Google Play sistem güncellemesi" seçeneğine dokunarak "Güncellemeyi kontrol et" sayfasına tekrar erişebilecek. Aynı sayfa, güncellemenin ardından diğer üreticilerin cihazlarında da mevcut olacak.

YORUMLAR