Google Play'e Yeni Bir İndirme Modeli Eklendi

Dünyanın en büyük çevrim içi mağazalarından biri olan Google Play’de yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemin başlamasını sağlayan yenilik ise, isteyen üreticilerin ücretli oyunlarını belli bir süreliğine kullanıcıların ücretsiz edinip denemelerine olanak

Google Play'e Yeni Bir İndirme Modeli Eklendi

Dünyanın en büyük çevrim içi mağazalarından biri olan Google Play’de yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemin başlamasını sağlayan yenilik ise, isteyen üreticilerin ücretli oyunlarını belli bir süreliğine kullanıcıların ücretsiz edinip denemelerine olanak sağlayabilecek olmaları.

Oyun ve uygulama üreticileri “isterlerse” Android kullanıcılarına yeni bir kullanım yöntemi önerebilecekler. Buna göre kullanıcılar, ücretli bir oyunu ya da uygulamayı doğrudan satın almak yerine 1 hafta ya da daha uzun bir süre boyunca deneyebilecek. Oyunu ya da uygulamayı beğenmezse söz konusu süre içinde iptal etme hakkını kullanacak ve herhangi bir ücret ödemeyecek. Eğer beğenirse ve ücretini ödemek isterse de herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak zira sistem kullanıcıya tanınan deneme süresinin bitmesi ile birlikte kullanıcının bilgisi dâhilinde satış işlemini gerçekleştirecek.

Google Play üzerindeki ücretli içeriklerin daha çok kullanıcıya ulaşmasını hedefleyen Google ve mobil geliştiriciler için olduğu kadar kullanıcılar için de harikulade bir yenilik diyebiliriz.

YORUMLAR