Google, Şifresiz Giriş Sistemini Test Ediyor

Google, şifresiz giriş sistemini test ediyor. Yeni yöntemde kullanıcılar sadece cep telefonlarıyla giriş yapabilecek.

Google, Şifresiz Giriş Sistemini Test Ediyor

Arama devi Google, kullanıcıların hesaplarını daha da güvenli hale getirmek amacıyla yeni bir giriş yöntemi üzerinde çalışıyor. Şu anda hesabı güvende tutma adına kullanılan iki adımlı doğrulama seçeneği yerine yakın zamanda şifresiz giriş yöntemi kullanılacak. Henüz test aşamasında olan sadece telefonla giriş yönteminin detayları haberimizde.

Güvenliğe fazlasıyla önem veren ve kullanıcıların hesaplarını daha güvenli hale getirmek için sürekli çalışmalar sürdüren Google, görünen o ki çoğu şirketin kullandığı iki adımlı doğrulama sistemini devre dışı bırakan yeni nesil bir güvenlik sistemi üzerinde çalışıyor. Google, kullanıcıların hesaplarına şifresi girmelerine izin veren yeni yöntemin detaylarını bizlerle paylaşmadı ancak test programına katılan bir kullanıcının paylaşımından sistemin nasıl işlediğine dair bilgi sahibi olduk. Eğer bu özellik devreye girerse kullanıcılar sadece telefonlarını kullanarak şifre ile uğraşmadan hesaplarına kolaylıkla giriş yapabilecek. İki adımlı doğrulamaya göre daha basit ve güvenli olan özelliğin kullanımı için kullanıcıdan PIN, parola veya parmak izi ile korunan telefonunu sisteme tanıtması yeterli olacak. Kullanıcı webden Google hesabına erişmek istediğinde telefonuna giriş yaptığına dair onay mesajı gösterilecek ve onayladığında sorunsuzca giriş yapacak. Bu durumda telefonun bataryası bittiğinde ne olacak? endişesine de kapılmamak gerekiyor. Zira telefona erişim olmadığında klasik şifre girerek erişim mümkün olacak.

Özellikle herkesin erişimine açık yerlerde giriş yaparken çok faydalı olacak şifresi giriş yöntemi şu anda bazı kulllanıcılara sunulmuş durumda. Sizin de hesabınız için etkin olabilir, hesap ayarlarına göz atmanızda fayda var.

YORUMLAR