Google Sitelerinden Biri Hacklendi!

Bir grup Pakistanlı hacker, Google Bangladeş'i hacklemeyi başardı. İşte ayrıntılar:

Google Sitelerinden Biri Hacklendi!

Bir grup Pakistanlı hacker, Google Bangladeş'i hacklemeyi başardı. 19 Aralık tarihinde gerçekleşen hack olayının ardından, Bangladeş üzerinden Google'a girmek isteyenler, farklı bir internet sitesine yönlendirildi.

Team Pak Cyber Attackers isimli bir hacker grubu, Google Bangladeş'in alan adını ele geçirdi ve Google'ın güvenlik sistemleri ile alay eden bir mesaj yayınlandı. DNS yönlendirme yönetimi ile yapılan hack, daha önce de Google Vietnam üzerinde kullanılmıştı. Bu yöntemle hackerlar, çeşitli DNS sunucuları ile Google'a bağlanmak isteyen kullanıcıları, farklı internet sitelerine yönlendirmeyi başarmışlardı. 

19 Aralık tarihinde kısa süreliğine Google Bangladeş'i ele geçirmeyi başaran grup, "Faisal 1337 tarafından vuruldu. Google Bangladeş Team Pak Cyber Attackers tarafından ele geçirildi. Güvenlik bir ilüzyondur. Pakistan Zindabad (Çok Yaşa Pakistan)" cümlelerini ana sayfaya yerleştirdi. 

Durumu çok kısa sürede fark eden Google, olaya hızla müdahele etti ve her şeyi eski durumuna getirdi. Bangladeş'te benzer saldırılar 2015 yılında da yaşanmıştı. Bu sefer Bangladeşli hackerlar, Microsoft ve Google gibi büyük şirketlerin internet sitelerine saldırmış ve DNS yönlendirme yöntemi ile bu internet sitelerine bağlanmak isteyen kullanıcıları başka sitelere göndermişlerdi. 

Rus Hackerlar Pentagon E-Posta Sistemini Ele Geçirdiler!

Yahoo 1 Milyar Hesabın Daha Hacklendiğini Duyurdu

Kalp Pilleri Kolayca Hacklenebiliyor

YORUMLAR