Google Artık Sorunlu Uygulamaları Kullanıcıya Bildirecek

Farklı telefonlarda farklı sorunlara yol açabilen uygulamalar artık Google Play'de sorunlu olarak etiketlenecek. İşte detaylar!

Google Artık Sorunlu Uygulamaları Kullanıcıya Bildirecek

Görünüşe göre Google, kullanıcılarını yolunda gitmeyen uygulamalar konusunda uyarmak için ek adımlar atıyor.

Mishaal Rahman, telefonunuzda çalışmayı durdurabilecek uygulamalarla ilgili bu yeni uyarının ortaya çıkmasıyla ilgili bir tweet attı. Kullanıcılara yönelik yeni uyarı, Google'ın sahip olduğunuza benzer cihazlarda bir uygulamanın teknik performansına ilişkin topladığı verilerle destekleniyor.

Dahası, Google'ın Play Store için bu yeni uyarı sistemini Ekim ayında tanıtmayı planladığı görülüyor. Android Developers Blog'da yayınlanan bir yazıya göre Google'ın bu yeni özelliği, bazı uygulamaların bazı Android modellerinde gayet iyi çalışırken diğerlerinde çalışmaması nedeniyle uygulamaya konuldu.

Google Kullanıcıları Uygulama Sorunları Hakkında Bilgilendirecek

Zaman zaman farklı cihazlarda sorun yaratan uygulamalar kullanıcılar için oldukça rahatsız edici durumlara neden olabiliyor ve görünüşe göre Google mağazasını bu tür sorunlardan kurtarmak istiyor. Ayrıca kullanıcıya önceden bunun bilgisini vererek uygulamayı indirmek isteyip istemediğine karar verme şansı da veriyor.

Google ayrıca teknik bir uyarı ile etiketlenmişse uygulamanın belirli keşif bölümlerinde görünmesini de kısıtlayacağını belirtti.

Google'ın Pixel Tablet'i Ufukta İşte Yeni Ekran Görüntüsü!
TEKNOLOJİ

Google'ın Pixel Tablet'i Ufukta İşte Yeni Ekran Görüntüsü!

Pixel Tablet'i beklerken, Google birinci parti uygulamalarını büyük ekranlar için optimize etmeye devam ediyor. Bu çalışmaya bağlı olarak bugün Pixel Tablet'ten yeni bir ekran görüntüsü geldi.

Android Oyunları Windows'ta Oynanabilir Hale Geldi
OYUN

Android Oyunları Windows'ta Oynanabilir Hale Geldi

Birçok kişi yıllardır Google'ın işletim sistemi Android için çıkartılan oyunları Windows üzerinde de oynamanın hayalini kuruyordu.

YORUMLAR