Google Stadia Kapanıyor mu? Açıklama Geldi!

Google Stadia kapanıyor mu? Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Google, sosyal medya üzerinden merak edilen soruyu yanıtladı. İşte detaylar!

Google Stadia kapanıyor mu sorusuna yönelik Google'dan yanıt geldi. Yapılan açıklamayla beraber yazılım devinin bulut oyun hizmetinin kapanıp kapanmayacağı belli oldu. Konuya dair merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

2019 yılının kasım ayında hizmet vermeye başlayan bulut tabanlı oyun hizmeti, ile ilgili oldukça önemli bir iddia ortaya atılmıştı. "Killed by Google" isimli Twitter hesabı üzerinden Stadia hizmetinin 2022 yılının eylül ayında kapatılacağını ileri sürmüştü.

Oyuncuların oyunları indirmeden oynayabilmesine olanak tanıyan hizmete ilişkin ortaya atılan iddia, çoğu oyuncunun kafasında soru işareti oluşturmuştu. Bununla birlikte hizmetin belirtilen tarihte kapatılıp kapatılmayacağı merak edilmeye başlanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devinin düşük performans sergileyen hizmetlerinin fişini çektiği göz önünde bulunduran çoğu kişi Stadia kapanacak idiasının doğru olabileceğini düşünmüştü. Bunun sebebi ise Stadia'nın çok büyük bir başarı elde edemeyerek beklentilerin altında kalmasıdır.

Google Stadia Kapanıyor mu Sorusu Yanıtlandı

Killed by Google hesabından ortaya atılan iddianın ardından bir Twitter kullanıcısı, iddianın doğru olup olmadığını öğrenmek için Google Stadia'nın resmi sosyal medya hesabına bir soru sordu. Bulut tabanlı oyun hizmetinin resmi Twitter hesabı, kısa süre içerisinde bu soruyu yanıtlayarak insanların kafasında oluşan soru işaretini giderdi.

Bulut tabanlı oyun hizmetinin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklama, ortaya atılan iddiayı yalandı. Yapılan açıklamada "Stadia kapanmıyor" ifadelerine yer verildi. Böylelikle bulut oyun hizmetine son verilmeyeceği belli oldu.

Hizmetin resmi sosyal medya hesabından ayrıca şirketin bulut oyun hizmetine daha fazla oyun getirmek için çalıştıkları bilgisi paylaşıldı. Görünüşe göre platformun kütüphanesine yeni oyunlar eklenmeye devam edecek.

Google Stadia Nedir?

Yıllar önce hizmet vermeye başlayan Google Stadia bulut tabanlı bir oyun hizmetidir. Aylık abonelik sistemini içeren platform günümüzde AAA kalite olarak nitelendirilen video oyunlarını oynayabilmek için güçlü donanım bileşenlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Elbette sorunsuz bir oyun deneyimi için yüksek hızda internet bağlantısına ihtiyaç duyuluyor.

PS5 Satış Miktarı Açıklandı
OYUN

PS5 Satış Miktarı Açıklandı

Paylaşılan raporla beraber PlayStation 5 (PS5) satış miktarı gün yüzüne çıktı. Ayrıca PlayStation Plus abone sayısı dahil olmak üzere birçok istatistiki bilgi de belli oldu.

Yazılım Devi Google'ın bulut tabanlı oyun hizmeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR