Google Tablet Temmuz Ayında Satışa Çıkıyor

Maliyet problemleri nedeniyle üretimi ertelenen Google Tablet, üretime geçti ve raflarda Temmuz ayında görecebileceğiz tabletin detayları açıklandı.

Google Tablet Temmuz Ayında Satışa Çıkıyor

Google, kendine ait tabletten vazgeçmiyor. 7inçlik olacağı kesinleşen Google tablet, Asus tarafından üretileceği uzun süredir biliniyordu. Geçtiğimiz aylarda maliyetteki ciddi artışlar nedeniyle üretiminim geçiktirildiği haberlerini okuduğumuzdan dolayı bu yıl içinde çıkmasının mümkün olmadığı konuşuluyordu ve tahminlerde bu yöndeydi. Ama Google yine şaşırtmaya devam ediyor. Üretime geçildiği, tabletin Temmuz ayında hazır olacağı haberleri yayılmaya başladı bile. Aynı zamanda tabletin diğer detaylarıda ortaya çıkmış oldu.

Temmuz ayında satışa sunulması ve ilk partinin 600.000 adet tabletin olacağı duyuruldu. Asus ana üreticiliğini üstleniyor ve tabletlerin Asus'un ee Pad Memo 370T modeline benzeyeceği belirtiliyor. 7 inçlik bir tablet üzerinde Google'ın bu kadar durmasının nedeni ise Apple'in Mini iPad haberlerinin ağırlık kazanması diye düşünebiliriz. Ayrıca Android'in 7inçlik tablet pazarını elinde tuttuğunu düşünürsek Google Tablet ile bu pazarı tamamiyle domine etmeye çalıştığını da görmekteyiz.

2012 yılında 2 milyon ünite üretileceği, Android 4.0 yüklü olarak geleceği, quad-core chipset içerereceği ve bütün beklentileri karşılayacağı kesinleşen tabletin fiyatı ise çok uygun olacağı söylenmekte. Bir ay daha bekleyip tüm detayların netleşmesini beklememiz gerekecek.

YORUMLAR