Google Tüm Android Cihazlarını Etkileyen Açığı Kapattı

Android 1.6'dan beri 4 yıldır varlığını sürdürdüğü tespit edilen güvenlik problemini gidermek için çok yakında yama yayınlayacağını söyleyen Google, milyonlarca Android kullanıcısının endişelerini giderecek.

Google Tüm Android Cihazlarını Etkileyen Açığı Kapattı

Google, Bluebox Güvenlik Şirketi tarafından açığa çıkarılan, Android cihazlarının %99'unu etkileyen güvenlik açığı için harekete geçti. Android 1.6'dan beri 4 yıldır varlığını sürdürdüğü tespit edilen güvenlik problemini gidermek için çok yakında yama yayınlayacağını söyleyen Google, milyonlarca Android kullanıcısının endişelerini giderecek.

Neredeyse tüm Android cihazlarını etkileyen zararlının gizlilik içinde uygulamaları ele geçirmesi ve kişisel verilere ulaşması tehlikesi Android kullanıcılarını düşündürürken Google, yama ile güvenlik açığını kapatacaklarının müjdesini verdi. Bluebox Security CTO'su Jeff Forristal'ın söylediğine göre 900 milyon civarında cihazın etkilendiği, Google'ın dört yıl boyunca gözünden kaçan açık ta giderilmiş olacak.

Güvenlik araçlarını kullanarak Google Play ve diğer uygulama mağazaları üzerinde herhangi bir güvenlik risklerine rastlamadıklarını belirten Google'ın Android İletişim Müdürü Gina Scigliano, iş ortaklarına, Samsung gibi bazı üreticilere yama sunacaklarını söyledi.

Android Jelly Bean Sonunda Liderliği Ele Geçirdi

YORUMLAR