Google Vietnam, Lizard Squad Tarafından Hacklendi

Son dönemlerde yaptığı hacklemeler ile popüler olan Lizard Squad, hedeflerini daha da büyüterek Google Vietnam'ı hackledi ve servisin bir süreliğine kapanmasını sağladı.

Google Vietnam, Lizard Squad Tarafından Hacklendi

Son zamanlarda büyük firmalara karşı düzenlediği hack saldırıları ile ismini duyuran Lizard Squad, bu sefer çıtasını iyice yükselterek Google'a saldırdı. Google Vietnam'ı hackleyerek servisin bir süre kapanmasını sağlayan ekip, Google Vietnam sayfasına ise bir selfie, iletişim bilgileri ve bir kaç da link koydu.

Lizard Squad ekibi Google'a hack saldırı yapmadan önce google.com.vn adresinin DNS ayarlarını bozarak, daha sonrasında servisin geçici bir süre kapanmasına sebebiyet verdi. Grubun Google'a karşı neden hack saldırısı yaptığı bilinmiyor. Fakat Sony ve XBox ağlarına saldırdıktan sonra Malezya Havayolları'nın internet sitesini çökerten bu ekibin durmayarak daha da fazlasını yapacağını tahmin ediyorum.

Çekinmeden kendi profillerini hackledileri siteler üzerinde paylaşan ekibin bir sonraki saldırısının hangi site yada firma üzerine olacağı şimdiden merak edilenler arasında. Fakat Google'dan sonra hedeflerini çok da küçülteceklerini sanmıyorum.

Düzenledikleri hack saldırılarında eğlenceli görsel ve mesajlar vermeyi seven ekip, Google Vietnam hack olayını neden yaptıklarına dair herhangi bir bilgi vermedi. Daha önce yaptıkları saldırılarda nedenlerini açıkca olmasa da, özet olarak belirtmişlerdi.

Lizard Squad'ın durdurulup durdurulamayacağını merak ederken, grubun yeni hack saldırıları ile ilgili haberleri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

2014 Yılının En Zayıf İşletim Sistemi Mac OS X Seçildi!

YORUMLAR