Google, Waze'i 1.3 Milyar Dolara Satın Alabilir

Şu an mobil cihazlar üzerinde en çok kullanılan navigasyon uygulamaları arasında yer alan Waze anlaşılan o ki internet devlerinin iştahını kabartıyor. Navigasyon uygulaması olmasının dışında kullanıcılara trafikle ilgili rapolarda sunmakta olan sosyal ağ

Google, Waze'i 1.3 Milyar Dolara Satın Alabilir

Şu an mobil cihazlar üzerinde en çok kullanılan navigasyon uygulamaları arasında yer alan Waze anlaşılan o ki internet devlerinin iştahını kabartıyor. Navigasyon uygulaması olmasının dışında kullanıcılara trafikle ilgili rapolarda sunmakta olan sosyal ağ Waze'in adı geçtiğimiz aylarda Facebook ile sık sık anılıyor olmuştu.

İsrail medyası tarafından ortaya atılan yeni söylentilere göre Google, Waze'i satın almak için 1.3 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Deneyimsiz bir İsrail firması olan Waze Ltd. için ortaya atılan bu satın alma girişlerinin doğruluk payı ne kadar yüksektir bilemeyeceğim ama "Ateş olmayan yerden, duman çıkmaz." lafını da hatırlatmadan geçemeyeceğim.

Dünya üzerinde birçok kullanıcı tarafından kullanılmakta olan ve trafik sıkışıklığı, polis var mı yok mu, yol kazaları, hız kameraları ve yol tehlikeleriyle ilgili  tüm bilgileri kullanıcılara sunmakta olan Waze gerçekten kendi alanında en popüler servislerin arasında.

Google'ın yaklaşık 50 milyon kullanıcıya sahip olan Waze'i 1.3 milyar dolara satın alarak, servisi kendi Google Haritalar servisine entegre etmesi büyük bir olasılık olarak görünüyor.

Bakalım daha önce satın alım işlemleri için Facebook'un devreye girdiği ama yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı satın almayı başaramadığı Waze, Google tarafından satın alınabilecek mi?

iOS Cihazları 1 Dakikada Hackleyen Alet

YORUMLAR