Google, Waze'i Satın Aldı

Geçtiğimiz günlerde yayınlağımız "Google, Waze'i 1.3 Milyar Dolara Satın Alabilir" haberiyle Google'ın popüler navigasyon uygulaması Waze'i 1.3 milyar dolar karşılığında satın alabileceğini duyurmuştuk. Söylentiler bir anda gerçeğe dönüştü ve gerçek zaman

Google, Waze'i Satın Aldı

Geçtiğimiz günlerde yayınlağımız "Google, Waze'i 1.3 Milyar Dolara Satın Alabilir" haberiyle Google'ın popüler navigasyon uygulaması Waze'i 1.3 milyar dolar karşılığında satın alabileceğini duyurmuştuk. Söylentiler bir anda gerçeğe dönüştü ve gerçek zamanlı trafik/navigasyon uygulaması Waze bundan böyle Google'ın harita servisi Google Maps ile elele yoluna devam edecek.

Waze'in satın alım işlemleriyle ilgili gerekli anlaşmaları imzaladıklarını kendi blogu üzerinde duyuran Google, blog yazısı üzerinde satın alım ücretinden bahsedilmedi. İki şirket şu an için tam bir birleşme gerçekleştirmek yerine birbirlerinden bağımsız olarak çalışmaya devam edecekler ama işlevsellik arttırma ve bilgi paylaşımları sayesinde Google Maps'in geliştirilmesi söz konusu.

Tabii bu noktada Waze'in işlevsel fonksiyonları Google Maps üzerine aktarılırken, Google'ın güçlü arama motoruda Waze üzerine entegre edilerek, iki servisinde geliştirilmesi sağlanacak.

Google'ın resmi blog yazısında satın alma işlemiyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde oldu:

"Bu uygulamanın DNA'sını oluşturan Waze ekibiyle çok yakın bir şekilde çalışarak, onların daha çok büyümeleri ve gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Waze ekibi şimdiye kadar dünya üzerindeki yollarda yapılan çalışmalar, düzenlemeler ve güncellemeler konusunda insanlara büyük bir kaynak oluşturdular. Onların aynı şeyi Google çatısı altından dünyanın her yerinde aktif olarak kullanılabilecek harita uygulamalarını yaparken düşünmek bizi heyecanlandırıyor."

Böylelikle Google tarihinde bir kez daha bağlamsal veri ile ilgili atılımlarını sürdürmüş oldu. Umuyoruz ki Waze yakın zaman içerisinde Google'ın gücüyle çok daha fazla geliştirilerek kullanıcılara sunulur ve Waze üzerinde kullanılan teknolojiyi Google'ın Maps gibi servisleri üzerinde görebiliriz.

Apple iTunes Radio'yu Duyurdu

YORUMLAR