Google X Laboratuvarları Süper Bir Pil Yaratmak Üzere

Google X laboratuvarları süper pil üzerine çalışmalarına devam etmek için 13 milyon yatırım aldı.

Google X Laboratuvarları Süper Bir Pil Yaratmak Üzere

Google X laboratuvarları akıllı telefonlarda daha hızlı şarj olup, daha uzun süre dayanabilecek bir pil üretmek üzere. 2013 yılından bu yana sessiz giden bu proje meyvelerini vermeye başladı.

Google X laboratuvarlarının hedefi giyilebilir cihazlarda, dizüstü bilgisayarlarda, tabletlerde ve mobil telefonlarında kullanılabilecek en uzun ömürlü bataryayı yaratabilmek. 2013 yılından beri de bu proje üzerinde kafa patlatılıyor.

Ömrümüzü Tüketen Pil Ömrü Sorunu Neden Var? makalemizde pil teknolojisinin neden bir türlü istenen seviyeye gelmediğini enine boyuna anlatmıştık. Ancak Google bu sorunun etrafından dolaşmayı başarıyor gibi. Google X laboratuvarları katı halde bulunan, ısıya ve darbelere dayanıklı, hızlı şarj olabilen ve enerjisini kolay kaybetmeyen bir pil üzerinde gelişme kaydediyor.

Bu pilin geliştirilmesi için DYSON ile beraber ilerleyen Google Laboratuvarları araştırma için 13 milyon dolar daha yatırım aldılar. Google Laboratuvarlarının ödenek alması demek, konuyla ilgili sağlam gelişmeler olduğunun bir göstergesi olarak tanımlanıyor. 

Microsoft Uzun Pil Ömrü ile Avantaj Elde Etmeyi Amaçlıyor

Vector SmartWatch 30 Günlük Pil Ömrüyle Piyasayı Sarsacak mı?

Elephone P5000 Sanki İçinde Pil Yokmuş Gibi Çalışıyor

YORUMLAR