Google Yüzde 30 İhtimalle Chrome'u Sonlandırabilir

Yapılan bir araştırmaya göre Google'ın önümüzdeki 5 sene içerisinde Google Chrome'u sonlandırma ihtimali %30.

Google Yüzde 30 İhtimalle Chrome'u Sonlandırabilir

Yapılan bir araştırmaya göre Google'ın önümüzdeki 5 sene içerisinde Google Chrome'u sonlandırma ihtimali %30. Google çok kullanılmayan servislerini sonlandırma politikası ile kullanıcıları tedirgin etmekteydi. Özellikle de Google Reader'ın sonlandırılması birçok kullanıcıyı üzmüştü. Google'ın kapatılan servisler hakkındaki kullanıcı yorumlarına önem vermemesi ve karar alırken kullanım rakamlarından farklı kriterlere dikkat etmemesi diğer servislerinin geleceği konusunda soru işaretleri oluşturmaktaydı.

Bu soru işaretlerini yanıtlamak üzere yapılan istatistik bir çalışma sonucu Google Chrome'un önümüzdeki 5 sene içerisindeki sonlandırılmama ihtimali %70 olarak hesaplanıyor. Google servislerine genel olarak bakıldığında ise Google servislerinin %35'ini sonlandırmış durumda.

Google Maps, Gmail, AdSense ve Blogger'ın devam etmesi garanti olarak hesaplanırken durum FeedBurner ve Voice gibi servisler için aynı değil. Çok daha düşük kullanım oranlarına sahip bu servislerin yakın zamanda sonlandırılma ihtimalleri %50'nin üzerinde olarak hesaplanıyor.

Yapılan hesaplamaların sadece matematiksel istatistikler olduğunu belirtmekte fayda var. Google'ın bile hangi servisleri sonlandıracağı konusunda net bir fikri olmaması tahminlerin kesinlik ifade etmesini engellemekte.

Google Chrome'un en güncel versiyonunu indirmek için:

Adobe Creative Suite Üyelik Sistemine Geçiyor

YORUMLAR