Google'ın Sürücüsüz Arabalarını Ford Üretecek

Google, sürücüsüz araba üretimi için Ford ile iş birliği yapmayı planlıyor. Anlaşma olması halinde 2016 yılında resmi olarak duyurulacak.

Google'ın Sürücüsüz Arabalarını Ford Üretecek

Dev teknoloji Google, kullanıcılara sunmuş olduğu online servisler dışında son zamanlarda donanım ile de ilgilenmeye başladı. Sürücüsüz arabalar konusunda uzun süredir çalışmalar yapan şirket, kendi üretemeyecek olsa bile Ford ile yapacakları anlaşma sayesinde kendi sürücüsüz arabalarını çıkarabilecek.

Yahoo Auto kaynaklı habere göre Google, sürücüsüz araba üretimi için otomotiv sektörünün en güçlü ve köklü şirketlerinden bir tanesi olan Ford ile anlaşacak. Bunun anlamı ise Google sürücüsüz arabalar için yeterli teknolojiye sahip olmasa bile ya da yeterli alt yapısı bulunmasa bile Ford onun yerine eksiklikleri giderebilecek. Zaten Ford firması da kendi sürücüsüz arabaları için gerekli çalışmaları sürdürüyor.

İki şirketin sürücüsüz araba üretimi için aralarındaki anlaşmayı 2016 Ocak ayında düzenlenecek olan CES etkinliğinde duyurmayı planladığı da söylenenler arasında.

Google için oldukça akıllı bir hamle olacak gibi görünen sürücüsüz arabalar için son zamanlarda tüm araba üreticileri çalışmalarını hızlandırdı. Fakat şu an için yüzde 100 güvenli bir şekilde trafiğe çıkacak sürücüsüz araba göremedik. Oldukça gelişmiş modeller söz konusu olmasına rağmen, henüz ülkemizde trafiğe sürücüsüz bir arabanın çıktığını düşünemiyorum.

Haber kaynağında bulunan verilere göre ikili arasında anlaşma sağlanırsa, Ford şirketi Google arabalarını üretmek için farklı bir yan şirket kuracak ve işler bu şekilde yürütülecek.

Kendi alanlarında çok güçlü olan Google ve Ford'un bir araya gelmesi hakkında siz düşünüyorsunuz? Sürücüsüz arabaları üretip piyasaya sunduklarında almayı düşünür müsünüz?

YORUMLAR