Google'ın 'Yakındakilerle Paylaş' Teknolojisi Yeni Bir Özelliğe Kavuşuyor

Google bir süredir AirDrop rakibi 'Yakındakilerle Paylaş'a yeni özellikler getirmekle meşgul. Bugün dosya aktarımı kolaylaştıran yeni bir özellik ortaya çıktı.

Google'ın 'Yakındakilerle Paylaş' Teknolojisi Yeni Bir Özelliğe Kavuşuyor

Esper'den Mishaal Rahman'ın (Twitter üzerinden) fark ettiği üzere Android'e yeni bir 'Yakındakilerle Paylaş' özelliği geliyor. Bu özellik, şu anda aktif olarak kullanılamamasına rağmen Google Play Hizmetleri uygulamasının en son sürümünde görüldü.

Yakındakilerle Paylaş, yakınınızdaki aynı Google Hesabında bulunan cihazları listeleyen "Cihazlarınız" adlı yeni bir seçeneğe sahip olacak. Bu, aktarımı onaylamaya gerek kalmadan bir dosyayı doğrudan alıcı cihaza aktarmaya başlayacak.

Yakındakilerle Paylaş, Android ve Chromebook cihazlarının yakındaki diğer cihazlara dosya, fotoğraf ve video göndermesine olanak tanıyor. Bununla birlikte yalnızca ufak bir problem kendi cihazlarınız arasında dosya gönderirken ortaya çıkıyor. Mevcut durumunda her iki cihazdan da aynı Google hesabına giriş yapmış olsanız bile alıcı cihazda bir onay istemi kabul edilmesi gerekiyor.

Google 'Yakındakilerle Paylaş'ı AirDrop'un Rakibi Hâline Getirmek İstiyor

Yakındakilerle Paylaş kullanışlı bir özellik olmasına rağmen, çoğumuzun umduğu Android ve Google ekosisteminde AirDrop'un rakibi hâline gelemedi. Yine de Google bu özellikten vazgeçmedi ve kullanışlılığını daha da artırmak için geçen yıl grup paylaşım desteğiyle güncelledi.

Özellik henüz herkese açık değil ancak önümüzdeki ay Google I/O'ya yakınlığının zamanlaması göz önüne alındığında, özelliğin o dönemde piyasaya çıkması mümkün.

Peki siz 'Yakınlarda Paylaş'ın bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelecekte AirDrop'un rakibi hâline gelebilecek mi? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR