GTA 5 PC Çıktı! İşte GTA 5 PC Optimizasyonu Hakkında İlk Bilgiler

GTA 5 PC versiyonu ile ilgili ilk bilgiler yazımızda!

GTA 5 PC Çıktı! İşte GTA 5 PC Optimizasyonu Hakkında İlk Bilgiler

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere PC oyuncuları uzun bir süredir GTA 5'in PC versiyonunu heyecanla bekliyorlardı. Oyunun çıkışı tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Fakat nihayet beklenen gün geldi ve birkaç ertelemenin ardından GTA 5 PC versiyonu resmi olarak çıkış yaptı. Biz de ilk iş olarak Grand Theft Auto 5 PC versiyonunun en merak edilen yanı olan optimizasyon konusunu test ettik. Hatılanacağı üzere Rockstar, önceki ertelemelerin nedenlerini oyunun daha fazla rötuş istemesine dayandırmıştı. GTA 4 çıktığı zaman ROckstar PC optimizasyonu konusunda adeta çuvallamış; oyun, döneminin en iyi PC'lerinde bile takıla takıla çalışmıştı. Peki Rockstar aynı hatayı GTA 5 PC versiyonunda tekrarladı mı? GTA 5 PC optimizasyonu için yaptığımız bu test size cevapları verecek. Testte kullandığımız sistemin özellikleri şu şekilde:

  • 3.2 GHZ AMD Phenom II X6 1090T 6 çekirdekli işlemci 
  • 12 GB RAM
  • 3 GB 384 Bit AMD Radeon R9 280X ekran kartı

Test sistemimizin özelliklerine bakıldığında, oyunun minimum sistem gereksinimleri ile önerilen sistem gereksinimleri arasında bir donanıma sahip olduğumuz söylenebilir. Test için seçtiğimiz grafik ayarlarında ise hemen hemen bütün ayarları en yüksek ve Ultra seçeneklere getirdik. MSAA'yı 2X seviyesinde bıraktık. 1920x1080 çözünürlüğü tercih ettiğimiz ayarlarda 3 GB video belleğimizin hemen hemen hepsini kullandık.

Oyunun giriş bölümünde kapalı alanlarda ve küçük bölgelerde hikayeyi takip ettiğimiz için oyunun oldukça akıcı bir şekilde çalışması doğaldı. Sorunsuz bir şekilde geçen giriş bölümünün ardından asıl bilgisayarı yoracak olan açık dünyaya çıktığımız bölümlere geldik. Bu bölümler oyunun performansı hakkında bize net fikir verecek olan bölümlerdi; çünkü işlemcimizi yoracak olan yapay zeka, fizik hesaplamaları gibi işlemler bizi bekliyordu. Grafik işlemcimiz de çevre ve araç modellemeleri, ışık yansımaları ve Anti Aliasing gibi işlemlerden ötürü bir hayli yorulacaktı. Sonuç için Rockstar'ı tebrik etmek gerekli; oyun oldukça iyi bir şekilde optimize edilmiş. Uzun bir süre GTA 5'in PC versiyonunu oynadıktan sonra gözle görülür bir kare hızı düşmesi yaşamadık. Oyunun görsel kalitesi ise çok başarılı.

GTA 5'in şu ana kadar PC için çıkmış en başarılı açık dünya aksiyon oyunu olabilme ihtimali yüksek. Rockstar'ın birkaç defa GTA 5'in PC versiyonunu ertelemiş olmasına rağmen oyun iyi bir şekilde çıkışa hazırlanmış. Bu arada oyunu oynamaya başlamadan önce sizden 400 MB'a yakın bir boyutta bir yama indirmeniz isteniyor. Bu yamayı indirdikten sonra oyuna başlayabiliyorsunuz. GTA 5 PC versiyonu biraz pahalı olsa da ödediğiniz parayı hakeden bir oyun.

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak, Nerede Geçecek?

YORUMLAR