GTA 5 PC Versiyonuna Karşı Kampanya Başlatıldı

Görünüşe bakılırsa bazı oyunseverler GTA 5'in PC versiyonunun çıkmasını istemiyor.

GTA 5 PC Versiyonuna Karşı Kampanya Başlatıldı

Birkaç gün içinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkış yapacak GTA 5'in PC versiyonu için Rockstar henüz hiç bir bilgi vermedi. Serinin daha önceki oyunlarına bakıldığında GTA oyunları önceden konsollara çıkmakta, 6-7 ay sonra da PC için çıkış yapmaktaydı. GTA 5 PC versiyonu için durumun aynı olup olmayacağı ise büyük bir soru işareti. Fakat oyun dünyasının en merakla beklenen bu oyununun milyonlarca PC kullanıcısının istek listesinde olduğu kesin.

Bu sebepten ötürü daha önceden GTA 5'in PC versiyonunun çıkması için bir kampanya başlatılmış ve 340.000 civarında imza elde edilmişti. Rockstar bu kampanyaya herhangi bir cevap vermemiş olsa da oyunseverlerin niyet ve isteklerini göstermesi açısından bu kampanya önemliydi.

Fakat bu sefer bir grup oyunsever GTA 5'in PC versiyonunun çıkmaması için kampanya başlattılar. Evet, yanlış okumadınız, GTA 5'in PC oyuncularıyla buluşmasını istemeyen bir grup oyunsever mevcut. change.org üzerinden düzenlenen kampanya için şu ana kadar 4.500 civarında imza toplanmış. Bu rakam oyunun PC versiyonu için toplanan imzaların yanında komik görünse de kampanya düzenleme sebebi hakkında soru işaretleri oluşturuyor.

Kampanyanın düzenlenme amacı PC oyuncularının oyunu korsan olarak oynayacakları öne sürülerek cezalandırılmak istenmesi. Açıklamalarda şu ifade geçiyor "...böylece PC oyuncuları derslerini alacaklar ve oyunları çalmayı bırakacaklar."

Bu ifadenin mantıklı ve sağlıklı bir temele dayandığını söylemek çok da olası değil. Çünkü bu cezalandırma teşebbüsüne oyunu yasal yollardan satın alacak oyunseverler düşünülmeden kalkışılmışa benziyor. Ayrıca korsan oyun oynamanın sadece PC platformuna özgü olmadığı da bir gerçek. Xbox 360 ve PlayStation 3 konsollarında da milyonlarca oyuncu oyunların korsan versiyonlarını oynamakta.

GTA 5 Online için Özel ve Detaylı Bilgiler Paylaşıldı

YORUMLAR