GTA 5'in PC Versiyonu Steam Dışında Denuvo'yu da Kullanacak

Yeni bir rapora göre Grand Theft Auto 5 PC platformu için dijital hakların yönetimi adına, Steam'in yanında Denuvo sistemini de kullanacak. Denuvo daha önce Lords of the Fallen veya FIFA 15 gibi oyunlarda da kullanılmış bir anti-korsan dijital ürün menaj

GTA 5'in PC Versiyonu Steam Dışında Denuvo'yu da Kullanacak

Yeni bir rapora göre Grand Theft Auto 5 PC platformu için dijital hakların yönetimi adına, Steam'in yanında Denuvo sistemini de kullanacak. Denuvo daha önce Lords of the Fallen veya FIFA 15 gibi oyunlarda da kullanılmış bir anti-korsan dijital ürün menajeri olarak biliniyor. Üstelik şirketin dijital yayınlardaki koruma oranı Steam'den de ağır.

Rockstar Games PC platformunda en popüler oyunlara sahip olmasına rağmen maalesef PC oyun endüstrisiyle en iyi ilişkileri olan firmalardan biri değil. Oyunlarını yayınladıkları günden itibaren bir sürü mod üreticisi ve programcılar tarafından oyunlarının değiştirilmesi özellikle GTA serisi için kaçınılmaz değişimlerden bir tanesi. Gerçi firma bu durumdan çok da şikayetçi değil, ne de olsa oyunları bu modlar sayesinde çok daha iyi bir konuma getirilerek binlerce oyuncu tarafından paylaşılıyor.

Grand Theft Auto 5 için ise stüdyo gelecek PC versiyonunda aceleci davranmadan önce oyunu PlayStation 3 ve Xbox 360'a çıkardı. Yeni nesil konsollarla beraber gelecek, GTA 5'in daha da iyileştirilmiş versiyonu PC ortamı için 2015 Ocak ayında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcıları ise oyunu bu ay sonuna doğru oynayabilecekler. Rockstar'ın PC oyuncuları için ise başka bir ufak sürprizi var.

GTA forumlarında boy gösteren raporlara göre Rockstar GTA 5'in PC versiyonu için ikinci bir DRM (Dijital Hakların Yönetimi) sistemi kullanarak oyununu korsana karşı korumak istiyor. Denuvo isimli firmayla anlaşma imzalayan stüdyo yeni DRM jenerasyonuyla birlikte GTA 5'in PC platformunda hiçbir şekilde korsan halinde yaygınlaşmasını istemiyor.

Denuvo daha önceden Lords of Fallen ve FIFA 15 gibi yeni oyunlarda kullanılmış, oyunun orijinalliğini sürekli olarak kontrol eden sıkı bir yönetim sistemi. Bu sayede oyunu orijinal edinseniz dahi Denuvo oyunu periyodik bir sistemle kontrol ederek harhangi bir yasal olmayan versiyon için sisteminizi kontrol edecek. Denuvo, Rockstar'ın istediği gibi güvenli bir sistem izlerken maalesef bünyesinde birçok teknik sorun ve hata barındırıyor. Bunun en taze örneğini FIFA 15'te görmüştük.

Sistem oyunun orijinal kodlarını ve performasını etkilediği için bazı firmalar Denuvo'yu eleştirmiş ve oyunlarını tekrar tekrar kontrol etmişlerdi. Oyuncular arasında da Denuvo'dan kaynaklanan sorunları kimi oyunda bulmak mümkün. Örneğin FIFA 15 bazı oyuncularda orijinal olmasına rağmen çok fazla çökme sorunu ortaya çıkarıyor ve oyunculara saç baş yolduruyordu. Aynı durumun GTA 5'te yaşanması dahilinde bu Rockstar adına büyük bir problem teşkil edecektir.

Şu anki Denuvo raporu bir söylenti olarak ortaya çıkmış olsa da şirket resmi web sitesinde partnerleri arasına GTA 5'in geliştiricisi Rockstar'ı çoktan eklemiş bile. Bununla birlikte yayıncı Take-Two Interactive de Denuvo'yla anlaşmaya giren firmalar arasında. Her iki firmada şu anda GTA 5 ve Denuvo ikilisi hakkında bir yorum yapmadılar.

GTA 5'in PC'de Steam desteğinin de aktif olduğunu belirtmekte fayda var. Oyun korsanla mücadele için hem Denuvo'yu hem de Steam'i kullanacak.

Winamp, HTML5 Üzerinde Yeniden Hayat Buluyor

Microsoft'un İlk Lumia Akıllı Telefonu Önümüzdeki Hafta Geliyor

YORUMLAR