GTA 5'in Satışları Bir Günde 800 Milyon $'a Ulaştı

Rockstar Games'in çıkardığı ve hayranları tarafından uzun süredir beklenen GTA 5 oyunu çıktığı ilk gün içinde 800 milyon $'lık satış rakamına ulaşarak rekor kırdı.

GTA 5'in Satışları Bir Günde 800 Milyon $'a Ulaştı

Take-Two'nun sahibi olduğu Rockstar Games tarafından üretilen dünyanın en popüler oyunlarından biri olan GTA 5, piyasa çıkması ile birlikte rekorları alt üst etti.

Salı günü çıkmasıyla birlikte aynı gün içerisinde 800 milyon $'lık satış hasılatına ulaşan GTA 5, bir günde en çok satılan oyun olarak ilk sıraya oturdu. Activision şirketinin 2012 yılında piyasaya çıkardığı Call of Duty: Black Ops 2 oyunu, 15 gün içerisinde 1 milyar $ hasılata ulaşarak rekorları elinde tutuyor. Fakat çıktığı ilk gün içerisinde 800 milyon $ hasılat elde eden GTA 5'in bu rekoru bir kaç gün içerisinde rahatça kırması bekleniyor. Black Ops 2'den önce 1 milyar $ hasılata 16 günde ulaşmayı başaran Call of Duty: Modern Warfare 3 rekoru elinde bulunduruyordu.

1 milyar $ hasılat rekorunu eline henüz geçirmemiş olsada ibir gün içerisinde 800 milyon $ hasılat elde eden Take-Two şirketi, tüm rekorları ele geçircek gibi duruyor. Hayranları tarafından uzun süredir beklenen oyun, bilgisayar versiyonu olmamasına rağmen bu satış rakamına ulaşması şirket için oldukça başarılı. Ayrıca şirket yaptığı açıklama ile bir gün içerisinde en çok satış yaptıkları günün GTA 5'in çıkış günü olduğunu belirtti.

3 farklı versiyonu bulunan oyunun, stardart versiyonu 59.99 $, Special Edition versiyonu 79.99 $ ve Collector's Edition versiyonu 149.99 $ olarak piyasa sürüldü. Şirket satış hasılatını açıklamasına rağmen, satılan oyun rakamını açıklamamakta ısrar ediyor. Fakat yapılan tahminlere göre yaklaşık 10 milyon kopyanın satıldığı belirtiliyor. Tüm oyuncuların standart versyionu aldığını düşünürsek yaklaşık olarak 13 milyon kişiye denk gelsede diğer versiyonları satın alan oyuncular da olduğu için bu rakam 10 milyar civarlarına iniyor.

Xbox 360 ve Play Station 3 için çıkarılan oyun bakalım ilerleyen günlerde bu hızlı satış oranlarını koruyarak daha büyük rekorlara imza atacak mı ?

GTA 5 Bugüne Kadar Yapılan En Pahalı Oyun Oldu

YORUMLAR