Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

GTA 6 ne zaman çıkacak? Bu soru, dünyanın en popüler açık dünya serisinin yeni oyununu merakla bekleyen oyuncular tarafından sorulan soruların başında geliyor.

GTA 6 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu. Rockstar Games tarafından paylaşılan resmÎ tanıtım videosu ile beraber oyununun çıkış tarihi belli oldu.

Grand Theft Auto 6, geliştirilme aşamasında olan bütün video oyunlarının içerisinde muhtemelen en çok spekülasyonlara konu olmuş oyunların başında yer alıyor. Söz konusu oyun ile ilgili en fazla merak edilen konuların başında ise çıkış tarihi geliyordu.

Grand Theft Auto V, sahip olduğu çevrim içi mod sayesinde günümüzde hâlâ popülerliğini önemli ölçüde devam ettirse de serinin yeni oyununun ne zaman piyasaya sürüleceği büyük bir merak konusuydu. Peki, GTA 6 çıkış tarihi ne zaman?

Grand Theft Auto 6 çıkış tarihi, Grand Theft Auto 5 piyasaya sürüldükten kısa süre sonra milyonlarca oyuncu tarafından merak edilmeye başlanmıştı. O dönemde herhangi bir duyuru yapılmamış olmasına rağmen oyuncuların büyük bir kısmı, yeni bir GTA oyununun geleceğinden emindi.

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

En iyi açık dünya oyunları arasında yerini almaya hazırlanan Grand Theft Auto 6 isimli yapım 2025 yılında piyasaya sürülecek. Oyunun ilk etapta PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsollarına, daha sonra PC platformuna geleceği bilgisi mevcut.

Konsol ve PC sürümleri aynı anda piyasaya sürülmeyen Grand Theft Auto 5, 2013'te Xbox 360 ve PlayStation 3 adlı oyun konsolları için çıkmıştı. Rockstar Games, oyunu bir yıl sonra yani 2014 yılında PlayStation 4 ve Xbox One konsolları için sunmuştu.

GTA 5'in PC sürümü ise 2015 yılında satışa sunulmuştu. Oyunun popülerliğini devam ettirmesi, büyük beğeni toplaması ve çeşitli ödüllere layık görülmesi sonucunda 2022 yılında Xbox Series X / S ve PlayStation 5 sürümleri piyasaya sürülmüştü. Dolayısıyla GTA 6'nın PC sürümü 2026 yılında çıkabilir.

GTA 6 Sistem Gereksinimleri Nasıl Olacak?
OYUN

GTA 6 Sistem Gereksinimleri Nasıl Olacak?

GTA 6 sistem gereksinimleri, Grand Theft Auto serisinin yeni oyununda kasma ve donma problemleriyle karşı karşıya kalınmadan oynanabilmesi için en az hangi donanım bileşenlerine ihtiyaç duyulduğunu gösterir.

Grand Theft Auto serisindeki oyunların çıkış tarihleri şu şekilde:

  • Grand Theft Auto: 1997
  • Grand Theft Auto 2: 1999
  • Grand Theft Auto 3: 2001
  • Grand Theft Auto Vice City: 2002
  • Grand Theft Auto San Andreas: 2004
  • Grand Theft Auto 4: 2008
  • Grand Theft Auto 5: 2013
  • Grand Theft Auto 6: 2025

GTA Benzeri Bilgisayar Oyunları
OYUN

GTA Benzeri Bilgisayar Oyunları

Her oyun gibi GTA serisinin de bir sonu var -eğer ki online olarak oynamıyorsanız- ve bir noktadan sonra hikaye bitiyor. GTA benzeri oyunlar ilginizi çekiyorsa ve yeni bir şeyler arıyorsanız bu yazımız çok işinize yarayabilir.

Açık dünya türündeki en popüler oyun serisinin ilk oyunu 1997 yılında piyasaya sürüldü. Serinin ikinci oyunu ise iki yıl sonra satışa sunuldu. GTA 3 ise 2001 yılında oyuncular ile buluştu. Oyunların üçüncü yapıma kadar iki yılda bir piyasaya sürüldüğünü görüyoruz.

Dördüncü oyun olan GTA Vice City, GTA 3'ten bir yıl sonra çıktı. Tommy Vercetti'yi kontrol ettiğimiz oyun, çok fazla sayıda oyuncu tarafından oldukça beğenilmişti. İki yıl sonra ise çoğu oyuncuya göre serinin en iyi oyunu GTA San Andreas çıkışını gerçekleştirdi.

GTA 4 ise GTA San Andreas isimli yapımdan dört yıl sonra piyasaya sürüldü. Grand Theft Auto 4 ile Grand Theft Auto 5 arasında ise beş yıl bulunuyor. Bu bilgiler, yıllar geçtikçe oyunların yapım sürelerinin önemli ölçüde uzadığını gözler önüne seriyor.

En Popüler GTA 5 Hileleri
OYUN

En Popüler GTA 5 Hileleri

GTA 5 hileleri, dünya genelinde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyunda bazı aktivitelerin anında gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor.

Bu yazıda dünya genelinde çok fazla sayıda oyuncu tarafından uzun bir süredir merak edilen GTA 6 çıkış tarihi ne zaman sorusunu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR