GTA 6 Sızıntılarından Sorumlu Bir Hacker Yakalandı

Son günlerde oyun camiasını meşgul eden GTA 6 sızıntılarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sızıntılarla ilişkisi olan bir hacker yakalandı. İşte detaylar!

GTA 6 Sızıntılarından Sorumlu Bir Hacker Yakalandı

Hafta başında yaşanan GTA 6 sızıntısının ardından oyun dünyası karışmıştı. Onlarca oynanış videosunun ve GTA 6 ile GTA 5'in kaynak kodlarının sızdırıldığı hack saldırısından sonra Rockstar Games bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırıyı kabul eden firma, yaşanan saldırıyla ilgili yasal işlemleri başlattıklarını bildirdi. Polis sonunda sızıntıyla ilgisi olduğu düşünülen bir hackerı yakaladı.

Birleşik Krallık polislerinin yaptığı çalışma sonrasında 17 yaşındaki bir hacker, Oxfordshire'da tutuklandı. Şu an için kesin olmasa da hackerın Uber ve Rockstar Games saldırılarıyla ilişkili olduğu düşünülüyor.

Busted: Ünlü Hacker Çetesi Çökertilebilir!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Londra Polis Departmanı, 22 Eylül akşamında 17 yaşındaki saldırganın çeşitli hack saldırıları şüphesiyle tutuklandığını belirtti. Ulusual Siber Suçlar Birimi'nin hummalı çalışmaları sonrasında tespit edilen saldırganın ünlü Lapsus$ hacker ekibinden olduğu düşünülüyor.

Daha önce de 16 yaşındaki bir şüpheli, Lapsus$ ekibinin lideri olması sebebiyle tutuklanmıştı. Milyonlarca dolar servete sahip olduğu anlaşılan hackerın son yıllarda yaşanan büyük saldırılarla ilgili olduğu düşünülüyor. Genç hackerlardan oluşan Lapsus$ grubundakilere yapılan tutuklamalar, grubun çökertilmesiyle sonuçlanabilir.

Tutuklayan 17 şüphelinin suçları henüz açıklanmasa da New York Times, Uber ve Rockstar Games saldırılarından sorumlu olduğunu belirtti. Henüz firmadan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

GTA 6 Oynanış Videosu Sızdırıldı! Bu Videolar Gerçek Mi?
OYUN

GTA 6 Oynanış Videosu Sızdırıldı! Bu Videolar Gerçek Mi?

Tüm zamanların en iyi oyun serisi listelerinde mutlaka kendisine yer bulmayı başaran efsanevi yapım Grand Theft Auto'nun yapımcısı Rockstar Games, uzun süren sessizliğinin ardından geçtiğimiz senelerde GTA 6 üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuştu.

YORUMLAR