Güçlendirilmiş Playstation 4 Bu Sene Çıkabilir

Playstation Neo, 2016'da piyasaya sürülebilir.

Güçlendirilmiş Playstation 4 Bu Sene Çıkabilir

Sony, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla güçlendirilmiş Playstation 4 üzerinde çalıştığını ve bu çalışmanın şimdilik Playstation Neo ismiyle anıldığını açıklamıştı. 2017'de çıkacağı söylenen konsola dair ortaya atılan yeni iddialara göre; Playstation Neo, 2016'da piyasaya sürülebilir.

Halihazırdaki konsolların 4K ve VR teknolojisinin gerisinde kalması sebebiyle Sony ve Microsoft, Playstation 4 ile Xbox One'ı güncellemek için bir yarışın içine girmiş durumdalar. E3 2016 sırasında Project Scorpio isimli yeni konsolunu duyuran Microsoft, Sony'nin daha önce ipuçlarını verdiği Playstation Neo'ya sağlam bir cevap vermişti. Playstation Neo'nun GPU'sunun 4 teraflop hızın biraz üzerinde çalışacağı açıklanırken, Scorpio'nun 6 teraflop hıza ulaşacağı açıklanmıştı.

Birçok farklı kaynağa dayandıralan bir habere göre ise Playstation Neo, 2016 yılı bitmeden piyasaya sürülebilir. Rakibi Scorpio'nun donanım olarak bir hayli gerisinde kalması muhtemel olan Neo'nun, böylece Scorpio'dan önce çıkması ve özellikle tatil dönemi satışlarını toplaması da amaçlananlar arasında gösteriliyor. 6 teraflop hızıyla oldukça iddialı olan Scorpio'nun ise 2017'de çıkacağı, E3 sırasında duyurulan bilgiler arasındaydı. Sony'nin önce çıkarak geliştiriciler bazında da avantajı eline geçirmeyi ve Scorpio'nun üstünlüğünü biraz olsun kapaymayı amaçladığı da düşünülenler arasında. 

Playstation vs. Xbox: E3 2016'nın Kazananı Hangi Konsol Oldu?

Playstation 4K Resmi Olarak Onaylandı

Playstation ve Xbox'a Çıkan İlk Türk Oyunu Bard's Gold'un Çıkış Tarihi Açıklandı

YORUMLAR