Güney Kore Telefonunu Suyla Şarj Edecek!

Teknoloji konusunda farklı girişimleri olan Güney Kore suyla akıllı telefonları şarj etmeyi planlıyor.

Güney Kore Telefonunu Suyla Şarj Edecek!

Teknoloji konusunda sıradanlaşan haberlerin yanında ilginç haberler de yazmıyor değiliz. Mesela bu haberimizde akıllı telefonların suyla şarj edilebileceği güzel bir teknolojiden bahsedeceğiz. Güney Kore telefonlarını suyla şarj etmek için bir proje geliştiriyor.

Akıllı telefonlar milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Bu kadar yaygınlaşmış bu cihazların en büyük sorunu şüphesiz şarj. Cep telefonlarını şarj etmek veya şarj edecek bir yer bulmak oldukça zor. Çünkü her yerde halka açık şarj istasyonları yok ve telefonların pek de hızlı şarj olduğunu söyleyemeyiz.

Teknoloji konusunda oldukça ileride olan Güney Kore, cep telefonu bağımlılarını sevindirecek güzel bir projeye imza atıyor. Elektrik üretiminde kullanılan sisteme benzer bir sistem üreterek bunu minyatür hale getirecekler. Bu sayede hem gürültü yapmayacak hem de doğaya saygılı bir şekilde telefonlar şarj edilmiş olacak. Telefonlarını şarj etmek isteyenler sıklıkla bu bölgeye uğrayacakları söyleniyor. Bir sorun var o da elektrik doğal bir şekilde oluşturulduğu için halkın 2-3 saat telefonu şarj etmek için beklemesi gerekiyormuş.

3 aylık deneme süreciyle kullanıma açılacak bu tesis eğer beklendiği gibi olumlu bir tepki alırsa yaygınlaştırılacak. Bakalım Kore halkının tepkisi nasıl olacak.

iPhone'larınızı Daha Hızlı Şarj Etmenin Yolları

Samsung Aynı Anda 3 Cihazı Şarj Edebilen Kablo Üretti

YORUMLAR