Hesabınızı Çalabilecek Bu WhatsApp Hilesine Dikkat Edin

Hesabınızı çalabilecek WhatsApp aldatmacası gün yüzüne çıkarıldı. Arkadaşınızdan gelecek bir mesajla WhatsApp hesabınız çalınabilir, işte detaylar.

Hesabınızı çalabilecek WhatsApp aldatmacası gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz dönemde keşfedilen yeni bir WhatsApp hilesi, hesabınızı ele geçirebilecek kadar tehlikeli. Arkadaşınızdan gelecek bir mesaj yüzünden WhatsApp hesabınızı çaldırabilirsiniz, işte detaylar.

WhatsApp'ta yeni bir aldatmaca yayılıyor. Yeni dolandırıcılık öncekilerden farklı ve bu nedenle WhatsApp kullanıcılarının bu dolandırıcılıktan uzak durmaları için bir uyarı yayınlandı. 

WhatsApp'taki dolandırıcılıklar yeni bir şey değil, geçmişte birçok tehlikeli olanı gördük. Bu iletiler çoğunlukla oturum açma verilerini toplayan kimlik avı saldırılarıdır ve artık kullanıcıların çoğu bu saldırıların farkında. Ancak en sonuncusu, kendi arkadaşlarınızdan geldiği için çok daha tehlikeli.

Kendi aile üyenizden veya arkadaşınızdan bir mesaj aldığınızı hayal edin. Sadece mesajın ne olduğunu görmekten heyecan duymayacak, aynı zamanda tanıdığınızdan geldiği için ona güveneceksiniz. Ancak bu hile sıradan bir mesajı değil, sizi hacklemek için gönderilen bir kodu ele alıyor. 

Hesabınızı çalabilecek WhatsApp aldatmacası gün yüzüne çıktı

Yeni tanımlanan bu dolandırıcılık, hesabınızı hacklemek ve hatta çalmakla sonuçlanabilir. Peki nasıl çalışıyor? İlk olarak WhatsApp aktivasyon kodu içeren bir SMS alıyorsunuz. Ardından rehberinizde kayıtlı birisi SMS'le aldığınız kodun ne olduğunu soran bir mesaj gönderiyor. Size gelen kodu bu kişiye gönderirseniz, WhatsApp'ınız dakikalar içerisinde saldırıya uğruyor.

Bu noktada rehberinizde kayıtlı bir kişinin neden tehlikeli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Dolandırıcılık kapsamında bu henüz bilinmiyor olsa da rehberinizdeki kişinin dolandırıcılığa kurban düşmüş ve hesabını tehlikeye atmış olabileceği varsayılıyor. 

Güvenlik uzmanları, bilgisayar korsanlarının burada neyi başarmaya çalıştığından emin değil. Ancak saatler içerisinde birbiriyle bağlantılı onlarca WhatsApp hesabının çalınma ihtimali çok yüksek gibi görünüyor.

Kısacası WhatsApp'tan bir doğrulama kodu alır ve rehberinizdeki bir kişi -kim olursa olsun- bu mesajı isterse yapılacak en iyi şey mesajı görmezden gelmek olacak. Eğer yine de emin değilseniz o kişiyi telefonla arayabilir (WhatsApp üzerinden değil) ve gerçekten bu kodu isteyip istemediğini sorabilirsiniz.

WhatsApp destek hattı geliyor

Ayrıca geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın ihbar özelliği ile güncelleneceğini öğrenmiştik. Kullanıcılar çok yakında WhatsApp yetkilileri ile iletişime geçebilecek ve yaşadıkları sorunu dile getirebilecek. WhatsApp'ta bir sorun yaşadığınızda uygulama içi destek adı altında bir özellik sayesinde yaşadığınız sorunu şirkete ayrıntılı bir şekile yazarak gönderebileceksiniz.

WhatsApp Para Gönderme Dönemi Başlıyor!
MOBİL

WhatsApp Para Gönderme Dönemi Başlıyor!

WhatsApp para gönderme özelliği bir ülkede kullanıma sunulmasının üzerinden çok kısa bir süre sonra kullanıma kapatılmıştı.

YORUMLAR