HTC 8XT ve Samsung ATIV S Neo Windows Phone'lar Duyuruldu

ABD'li telefon operatörü Sprint, bu sabah yaptığı duyuruyla ilk kez kullanıcılarına iki farklı Windows Phone modelini sunacağını açıkladı. HTC ve Samsung tarafından bu yaz piyasaya sürülecek olan HTC 8XT ve Samsung ATIV S Neo kullanıcılarla ilk kez Sprint

HTC 8XT ve Samsung ATIV S Neo Windows Phone'lar Duyuruldu

ABD'li telefon operatörü Sprint, bu sabah yaptığı duyuruyla ilk kez kullanıcılarına iki farklı Windows Phone modelini sunacağını açıkladı. HTC ve Samsung tarafından bu yaz piyasaya sürülecek olan HTC 8XT ve Samsung ATIV S Neo kullanıcılarla ilk kez Sprint aracılığıyla buluşacak.

Peki HTC ve Samsung tarafından Sprint'e özel olarak üretilecek olan Windows Phone 8x işletim sistemine sahip olacak bu iki akıllı telefonun donanımsal özellikleri nasıl dersiniz? Gelin sırasıyla iki cihazın teknik özelliklerine göz atalım.

HTC 8XT

HTC tarafından geliştirilen bu yeni Windows Phone, gerçekten çok şık bir tasarıma sahip ve cebinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir cihaz. HTC One üzerinde kullanılan BoomSound teknolojine HTC 8XT üzerinde de çift hoparlörle birlikte yer verilmiş gibi görünüyor.

99 dolarlık HTC 8XT BoomSound sistemi mükemmel ses için Beats Audio ve özel bir amplifikatör içermekte. 8 megapiksellik bir arka kameraya ve 1.6 megapiksellik bir ön kameraya sahip olan HTC 8XT, 1.4GHz'lik çift çekirdeklik Qualcomm Snapdragon 400 işlemcisini kullanıyor.

Ayrıca cihazın diğer dikkat çeken özellikleri arasında 1GB RAM, 8GB'lık dahili depolama alanı, 4.3'inçlik ekranı ve microSD kart yuvası sayesinde arttırılabilir depolama alanı geliyor.

Samsung ATIV S Neo

Samsung şu ana kadar Windows Phone pazarında çok aktif olmamış olsa da şimdiye kadar üretmiş olduğu Android cihazların kalitesini Windows Phone'a taşıyabileceğine eminim.

4.8 inç boyutunda büyük diyebileceğimiz bir ekran boyutuna sahip olacak olan cihaz, 1.4GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemci ve 1GB RAM ile destekleniyor. 8 megapiksellik arka kamerası ve 1.9 megapiksellik ön kamerası dışında cihazın üzerinde bir de microSD kart yuvası yer almaktadır.

Samsung ATIV S Neo ayrıca Samsung cihazlar üzerinde yer alan ATIV Beam, Now, Beauty Shot, Manga Camera, Photo Editor ve benzeri diğer yazılımlara da sahip olacak ve 149.99 dolar gibi bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Şimdiye kadar Nokia'nın liderliği elinde bulundurduğu Windows Phone pazarına Samsung ve HTC gibi dişli rakiplerde yavaş yavaş girmeye başladılar. Nokia'nın Windows Phone'lu amiral gemileri göz önüne alındığı zaman, bu yaz piyasaya sürülecek olan bu iki akıllı telefon çok geride kalmış olsa da ilerleyen zamanlarda neler olacağını kestirmek zor.

Samsung ATIV S Neo ve HTC 8 XT arasında seçim yapmanız gerekseydi, sizin seçiminiz hangisi olurdu?

Windows 8.1 Önizleme Sürümü Yayınlandı

YORUMLAR