HTC One Tanıtıldı

HTC bugün New York’ta ve Londra’da yaptığı etkinliklerle yeni akıllı telefonu HTC One’ı tanıttı. Yeni akıllı telefonun Mart ayında piyasada olması bekleniyor.

HTC One Tanıtıldı

HTC bugün New York’ta ve Londra’da yaptığı etkinliklerle yeni akıllı telefonu HTC One’ı tanıttı. Yeni akıllı telefonun Mart ayında piyasada olması bekleniyor.

HTC One’ın donanım kısmında şık alüminyum bir gövde görülüyor. 4,7 inç, Full HD 1080p ekrana sahip olan cihaz sadece 143 gr. Gövdesinin tamamı metal olan HTC One, kavrayış açısından kolaylığın düşünüldüğü ve cihaza yansıtıldığı inceltilmiş kenar tasarımına sahip.

Yazılım açısından bakıldığında ise telefonda Android 4.1.2 işletim sistemi görülüyor. Qualcomm Snapdragon 600, dört çekirdekli 1,7 GHz işlemcinin yer aldığı cihazda 2 GB RAM mevcut.  Arkada süper hassas bir kamera ile kullanıcılara yüzde 300 daha fazla ışık yakalayarak fotoğraf çekimi vadeden HTC One, önde 2.1 MP ve bir kamera bulunduruyor. Ön kısmında ayrıca çift stereo hoparlörleri olan cihazla ses konusunda sıkıntı yaşamayacağınız kesin. Etkinlikte cihazın 32 GB ve 64 GB versiyonlarıyla çıkacağı belirtildi.

Tüm bu temel özelliklerinin yanında akıllı telefonlar için yenilik sayılacak pek çok niteliği HTC One’da görüyoruz. HTC Sense 5, HTC BlinkFeed, HTC Zoe ve HTC BoomSound gibi özellikler akıllı telefon deneyiminde kullanıcılara ilkleri yaşatacak.

BlinkFeed, HTC tarafından sunulan ve Flipboard uygulamasına benzeyen bir uygulamadır. BlinkFeed ile tek sayfada, haberleri, sosyal durum güncellemelerini ve diğer bilgileri tek ekranda canlı olarak yakalamanız mümkün.

HTC Zoe, cihazın sahip olduğu kamera özelliklerinden biri. Zoe çekimi ile kısa video kilipler elde edebilirsiniz. Kamera, kullanıcının tuşa bastığı andan bir saniye öncesini kaydeder ve sonra üç saniye daha kayıt yapar. Böylece dört saniyelik bir video elde etmiş olursunuz. Ayrıca bu uygulama ile özel bir etkinlikten çektiğiniz fotoğrafları müzik eşliğinde izleyerek bir video elde edebilirsiniz.

HTC BoomSound, niteliğini cihazın ön kısmında bulunan çift stereo hoparlörlerden almakta ki bu da hiçbir akıllı telefonda şu anda mevcut değil.

HTC One - İlk Bakış Videosu
MOBİL

HTC One - İlk Bakış Videosu

HTC, HTC One isimli akıllı telefonu tanıttı. Tam HD ekran ve yazılım destekli birçok güçlü yanı bulunan cihaz, tamamı alüminyumdan oluşan bir kasaya sahip.

İşte Kuantum Bilgisayarların Mimarisini Oluşturacak Teknoloji

YORUMLAR