HTC One'ın Stok Android'li Versiyonu Piyasaya Sürülebilir

HTC One'ın yakaladığı başarının ardından şimdi de saf Android'e sahip olan bir sürümünün piyasaya sürülmesi bekleniyor.

HTC One'ın Stok Android'li Versiyonu Piyasaya Sürülebilir

Android'in stok versiyonunun pek çok üreticinin cihazlara eklediği launcher adlı arayüzlere göre çok daha iyi olduğu kesin. Samsung'da Touchwiz, HTC'de ise Sense olarak adlandırılan bu arayüzler cihazları yavaşlatmanın ve hafıza harcamanın yanında her kullanıcıya tasarım olarak da hitap etmeyebiliyorlar. Google I/O 13 etkinliğinde Samsung Galaxy S4'ün herhangi bir ek arayüz olmadan direkt olarak saf Android'e sahip olan sürümü Google tarafından kullanıcılara gösterilmişti.

Etkinlik sırasında cihazın oldukça yüksek fiyata sahip olacağı belli olduğunda ise pek çok kişi üzülürken bir HTC çalışanı, HTC'nin de benzer bir hamle yapabileceğini belirten tweetini göndermişti ve buradan yola çıkarsak HTC One için de stok Android'e sahip bir cihazın piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Henüz bu konuda net bir bilgi ya da resmi açıklama mevcut değil ancak yabancı kaynakların belirttiğine göre iki hafta içerisinde cihazın duyurulacağı, yazın ise piyasaya sürüleceği tahmin edilenler arasında. HTC One'ın 5 milyon gibi oldukça yüksek bir satış rakamına ulaşması ve Galaxy S4'ün yarısı kadar popülerlik elde edebilmesi şirket için büyük bir başarı sayılabilir. Saf Android hamlesi ile HTC bu alanda da öne geçmek istiyor gibi görünüyor.

Apple şimdi de Google Now'ın peşinde

YORUMLAR