Huawei 5 Yıl İçinde Mobil Dünya Lideri Olmayı Planlıyor

Huawei 5 yıl içerisinde akıllı telefon ve tablet pazarında dünya lideri haline gelmeyi ve Apple ile Samsung'u geride bırakmayı planlıyor.

Huawei 5 Yıl İçinde Mobil Dünya Lideri Olmayı Planlıyor

Çinli iletişim devi Huawei her ne kadar henüz ülkemizde ciddi anlamda bir tanınırlığa sahip olmasa da yurtdışında adından sıklıkla söz ettiren akıllı telefon ve tablet üreticilerinden bir tanesi. Şirketin kendi yaptığı değerlendirmelerde, 5 yıl içerisinde dünyanın en büyük mobil cihaz üreticisi olabileceğine dair öngörüler yer alıyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde the Telegraph’a bir açıklama gerçekleştiren Huawei CEO’su Wan Biao, 5 yıl önce Apple’ın küçük, Samsung’un ise çok büyük olmayan bir şirket olduğunu belirtti. Huawei’nin ise 5 yıl sonra kesinlikle ilk 3 arasında yer alacağını, muhtemelen de birinciliği elde edeceğini açıkladı. Şirket hali hazırda alt düzey akıllı telefonlarda büyük bir pazar payı elde etmiş durumda. Ancak iPhone ve Galaxy S serisi gibi üst düzey cihazlara karşı rakip olabilmek amacıyla Huawei’nin nefes kesici cihazlar üretmesi gerektiğini biliniyor.

Açıklamalarına devam eden Wan Biao; “Felsefemiz her bir fiyat segmenti için Huawei’nin en iyisi olması. iPhone segmentinde yılın ikinci yarısı için yeni bir amiral gemimiz var ve bu üst düzey cihazlar için hedeflendi.”

Şimdilik tabii ki Huawei’nin bu hedefinin gerçekçi olup olmadığını bilemiyoruz ve şirketin 2013 sonlarına doğru piyasaya süreceği üst düzey cihazlar anlaşılan o ki şirketin geleceğini de belirleyecek.

Instagram'ın fotoğraf makines Socialmatic geliyor

YORUMLAR