Huawei CEO'su Apple ve Samsung'u Eleştirdi

Çin'li mobil devi Huawei'nin CEO'su Richard Yu, Apple'ın artık vizyonsuz, Samsung'un ise düşük kalite ürünlere sahip şirketler olduğunu iddia etti.

Huawei CEO'su Apple ve Samsung'u Eleştirdi

Huawei son zamanların yükselen şirketlerinden bir tanesi ve gün geçtikçe ortaya çıkardığı kaliteli Android cihazlarla şimdiden dünya çapında pek çok hayrana sahip. Şirketin tüketici CEO’su Richard Yu ise Apple’ın Steve Jobs sonrasında yenilik üretemez bir şirkete dönüştüğünü, Samsung’un ise malzeme kalitesinin çok kötü olduğunu belirterek Android ve iOS işletim sistemlerinin iki dev oyuncusuna büyük eleştiriler yöneltmiş oldu.

Steve Jobs gittikten sonra Apple’ın tüm yenilik ve inovasyon hevesini kaybettiğini, vizyon sahibi olan az sayıdaki girişimciden birisi olan Jobs’ın şirketi iPod, iPhone ve iPad sayesinde dünyanın en değerli şirketi haline getirdiğini belirten Yu, şimdilerde ise durumun tersine işlemeye başladığını anlattı.

Güney Kore’li dünya devi Samsung’u da eleştirmekten geri kalmayan Richard Yu, şirketin kullandığı ucuz plastik ürünlerin kalitesizlik koktuğunu belirtti. 

Huawei’nin neden dizayn konusunda en iyi şirket olduğunu ise Asya ve Avrupa tarzının bir birleşimi olmalarına ve kendilerine ait bir ruha sahip olmalarına bağladı. Geçmişte insanların Apple veya Samsung sayesinde en iyi ürünlere ulaşabildiklerine inandıklarını, ancak Huawei’nin hedefinin bunu değiştirerek en iyi ürünlerin Huawei sayesinde ulaşılabilir olduğunu kullanıcılara göstermek olduğunu belirtti.

Şirketin geçmişte ürettiği düşük kaliteli akıllı telefonlardan dolayı ABD pazarının kendi üst seviye cihazlarını kabullenmekte zorlanacağını ancak kısa zaman içerisinde bu durumun değişeceğine inandığını belirten Richard Yu, kendi üretimleri pek çok cihazın Samsung’dan daha iyi olduğunu iddia etti.

Anonymous internet saldırılarını yasal hale getirmeye çalışıyor

YORUMLAR