Huawei Telefonlar İçin HarmonyOS 2.0 Açık Betası Duyuruldu

Huawei HarmonyOS açık betası akıllı telefonlar için resmi olarak duyuruldu. HarmonyOS 2.0 beta sürümünü test etmek istiyorsanız detaylar haberimizde.

Huawei HarmonyOS açık betası akıllı telefonlar için resmi olarak duyuruldu. Daha önceki açıklamalarda Android'e bağlı kalacaklarını, HarmonyOS'i ise telefon ve tablet bilgisayarlar hariç diğer teknolojilerinde kullanacaklarını söyleyen Huawei, HarmonyOS 2.0 ile geliştiricilere açık beta fırsatı sunuyor.

Huawei EMUI 11 Güncellemesi Alacak Cihazlar Belli Oldu
MOBİL

Huawei EMUI 11 Güncellemesi Alacak Cihazlar Belli Oldu

Huawei EMUI 11 güncellemesi alacak cihazlar açıklandı. Çinli üretici tarafından geçtiğimiz Eylül ayında

Geçtiğimiz saatlerde Pekin'de düzenlenen Huawei Geliştirici Günü kapsamında Huawei akıllı telefonları için HarmonyOS 2.0 beta sürümü duyuruldu. Bu, Huawei'nin yeni işletim sistemini denemek isteyen yazılımcıların da HarmonyOS'i geliştirebileceği anlamına geliyor.

Huawei marka telefona sahip kullanıcılar için herhangi bir sistem değişikliği yaşanmayacağını hatırlatmak gerekiyor. Çinli şirketin duyurduğu HarmonyOS 2.0 beta sürümü yalnızca geliştiriciler için sunuldu. Ancak HarmonyOS'in yakın zamanda Android'in yerini alacağını düşünürsek, Huawei için önemli bir süreç başlamış gibi gözüküyor.

Huawei HarmonyOS açık betası nasıl indirilir?

Huawei'nin yeni işletim sistemini denemek isteyen geliştiriciler için şu anda yalnızca birkaç akıllı telefon HarmonyOS 2.0 beta sürümünü destekliyor:

  • Huawei P40
  • Huawei P40 Pro
  • Huawei Mate 30
  • Huawei Mate 30 5G
  • Huawei Mate 30 Pro
  • Huawei Mate 30 Pro 5G
  • Huawei MatePad Pro
  • Huawei MatePad Pro 5G

Bu cihazlardan birine sahip değilseniz ve yine de HarmonyOS 2.0 beta sürümüne göz atmak istiyorsanız, Huawei DevEco Studio 2.0 Beta3 IDE'de yer alan HarmonyOS 2.0 emülatörüne de göz atabilirsiniz. Ancak emülatör performansının ne kadar gerçekçi olduğu henüz bilinmiyor.

Huawei'nin ilk işletim sistemini test eden bazı geliştiriciler, "Android geliştirme fikirleri, Hongmeng (Harmony OS) geliştirilmesine uygulanabilir, bu da Hongmeng'in gelişimini büyük ölçüde hızlandırabilir" ifadelerini kullanarak Android'e karşı güçlü bir rakibin geldiğini iddia etti.

HarmonyOS yaklaşık bir buçuk yıl önce resmi olarak tanıtıldı ve şirket, bu işletim sistemine sahip ilk cihaz olarak Honor Vision akıllı TV'yi sergiledi. 2019 boyunca Huawei, Harmony OS'yi akıllı telefonlar ve tabletler dışındaki cihazlara genişletme planlarıyla Android'e olan bağlılığını teyit etti. Ancak bugünkü duyuru kapsamında Çinli şirket, mobil cihazlar için ilk HarmonyOS 2.0 beta sürümü başlatarak önemli bir kilometre taşına yaklaşmış oldu.

İleriye doğru heyecan verici ancak potansiyel olarak zor bir adım. Huawei, Android'i tamamen terk ederken, şirketin telefonları ​​tüketicilerin ilgisini çekmeye devam edecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Huawei Düşük Çözünürlük Sorununa Son Veriyor: Yeni Teknoloji!
TEKNOLOJİ

Huawei Düşük Çözünürlük Sorununa Son Veriyor: Yeni Teknoloji!

Huawei'nin 540p videoyu 1080p'ye dönüştüren teknolojisi ortaya çıktı. 540p video 1080p'ye nasıl dönüştürülüyor? Huawei bu teknolojiyi nasıl yapıyor? İşte ayrıntılar.

YORUMLAR