Huawei, PUBG Mobile’ı Kaldırdı: İşte Nedeni!

Huawei, PUBG Mobile başta olmak üzere Tencent Games'in oyunlarını kaldırma kararı aldı. Peki, oyunlar tekrardan eklenecek mi? İşte merak edilen ayrıntılar!

Huawei, milyonlar tarafından oynanan popüler battle royale oyunu PUBG Mobile’ı kaldırma kararı verdi. Oyuncular, yeni yılın coşkunu yaşamaya devam ederken Çin merkezli şirketten gelen karar birçok oyuncunun üzülmesine neden oldu. Bu karardan sadece battle royale oyunu değil, Tencent Games’in bütün mobil oyunları etkilendi.

Huawei, PUBG Mobile’ı Neden Kaldırdı?

Son aktarılan bilgilere göre Çin merkezli şirket, 2020 yılının son gününde popüler battle royale oyunu başta olmak üzere birçok sevilen mobile oyunun arkasındaki isim Tencent Games’in birçok oyununu kaldırma kararı aldı. 31 Aralık 2020 saat 17.57’de iki şirket arasındaki iş birliğinde büyük bir değişiklik meydana geldiği belirtildi. Bu değişiklik, iki şirket arasındaki ilişkinin yokuşa sürüklemesine neden oldu. Çin merkezli şirket, Tencent Games’i uygulama mağazasından kaldırmak zorunda kaldı.

Huawei’nin açıklamasına göre Tencent’in talebi üzerine harekete geçti. Çin merkezli firma şu an durum hakkında bir değerlendirme yapıyor. Şu an iki şirketin de iş birliğine devam edebilmek için gerekli görüşmeleri devam ediyor.

Tencent, Çin merkezli şirketin mobil oyun platformu ile mobil oyun promosyon sözleşmesinin yenilenmemesinden ötürü mobil oyunların bu sabah erken saatlerde oyun raflarından kaldırıldığını iddia etti. Ortada konu hakkında birçok iddia dönüyor olsa da yapılmış resmi açıklamalara göre bu iddiaların hiçbir doğruluk payı bulunmuyor.

PUBG Mobile başta olmak üzere Tencent’in birçok oyununu kaldıran şirket, konu ile ilgili yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verdi.

“Huawei Game Center olarak öncelikle son üç yıldır bizimle birlikte olan tüm kullanıcılarına mutlu bir yıl diliyor. Son üç yılda desteğiniz ve hoşgörünüz için teşekkür ederiz. Son 3 yıl boyunca kullanıcılara en iyi mobil oyun eğlence deneyimini sunma amacımıza bağlı olarak Tencent Games ile çalışmalarımızı düzenli olarak sürdürüyoruz ancak Tencent, 31 Aralık 2020 saat 17:57’de iki taraf arasındaki iş birliğinde tek taraflı büyük değişiklikler yaptı. Bu, iki taraf arasındaki iş birliğinin önünde büyük bir engel oluşturdu. Uzun ve dikkatli yaptığımız bir değerlendirmeden sonra Tencent’in tek taraflı değişiklikten ötürü iş birliğini askıya almak zorunda kaldık.”

“Bundan çok pişmanlık duyuyoruz. Tencent’in sektördeki başarılarına ve piyasadaki sabit konumuna hayranlık duyuyoruz. Anlaşamasak da Tencent’in bunu yapmasının nedenini anlıyoruz. Desteği için Tencent Games’e teşekkür ediyor, iki tarafın da gelecekte Huawei kullanıcılarının çoğuna yüksek kaliteli oyun içeriği sunmak için tekrar çalışacağını umuyoruz. Son olarak Huawei Game Center oyunların kaldırılmasından etkilenen tüm kullanıcılarından içtenlikle özür diliyor. Hepinize mutlu bir yeni yıl dileğimizle.”

PUBG 10.1 Güncellemesi Yayımlandı: Yeni Bir Harita Geldi!
OYUN

PUBG 10.1 Güncellemesi Yayımlandı: Yeni Bir Harita Geldi!

PUBG 10.1 güncellemesi yayımlandı. Oyunun bu yamasında yeni bir harita gelirken dereceli ve normal oyunlarla ilgili birkaç değişiklik yapıldı.

YORUMLAR