Huawei için Yeni Güzel Haber: Qualcomm'dan Çip Alabilecek İddiası

Huawei için yeni güzel bir haber ortaya atıldı. Qualcomm'un Huawei'ye çip satabilmek için lisans aldığı söyleniyor.

abd-sirketler-huawei-cip-satabilecek

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Huawei hakkında güzel haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden olan Qualcomm Huawei'ye çip satabilmek için lisans aldı iddiası ile gündemde.

Qualcomm Huawei'ye Çip Satabilmek için Lisans Aldı İddiası

Çin'den gelen bir rapor, Qualcomm'un Huawei'yi çip tedarik etmek için bir lisans aldığını iddia etti. Rapora göre Qualcomm, Huawei'nin talebini ancak Honor markası Çinli şirketin omuzlarında değilse karşılayacak. Kapasiteden dolayı Honor markasını karşılayamayacağı söyleniyor.

Huawei'nin bildiğiniz üzere Honor markasını Shenzhen hükümeti tarafından yönetilen bir konsorsiyuma satacağı söyleniyor. Bu satış gerçekleşir ise Qualcomm, Huawei'ye çip satabilecek ve kapasite yeterli olacak. Huawei'nin Honor markasını 15 Kasım tarihinde 15.2 milyar dolara satacağı iddiaları ortalıkta dolaşıyor.

Huawei, Honor Markasını Satacak İddiası ile Gündemde!
TEKNOLOJİ

Huawei, Honor Markasını Satacak İddiası ile Gündemde!

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Huawei, alt markası Honor'u satmayı planlıyor. Honor kime satılacak? İşte merak edilen tüm detaylar.

Şu anda gelen bu raporun sadece bir söylentiden ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Qualcomm tarafından konu ile alakalı bir resmi açıklama yapılmış değil. Qualcomm'un Eylül ayında herhangi bir lisans almadığı da yine konuşulanlar arasında.

Detaylar netleştikçe sizleri bilgilendireceğiz. Bizleri takipte kalarak güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Sizler Qualcomm'un Huawei'ye çip satabilmek için lisans aldığı iddiası hakkında neler düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi ve düşüncelerinizi hem bizlerle hem de diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!


ABD hükümetinin kararı ile Huawei'nin ABD teknolojileriyle yapılmış herhangi bir donanımı tedarik etmesi yasaklanmıştı. Bu yaptırımlar nedeniyle Huawei, yonga üreticisi TSMC ile iş birliği yapamaz hale gelmişti. TSMC, Huawei'nin Kirin işlemcilerini üretmekteydi. Geçtiğimiz hafta gelen haberle beraber Huawei, ABD menşeli çip üreticileri ile iş birliği yapabileceği söylendi. Haberi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Huawei için Güzel Haber: ABD'li Şirketler Huawei'ye Çip Satabilecek
TEKNOLOJİ

Huawei için Güzel Haber: ABD'li Şirketler Huawei'ye Çip Satabilecek

Huawei için güzel bir haber geldi. Financial Times (FT) tarafından aktarılan bilgiye göre, ABD'li çip üreticileri Huawei'ye bileşen

YORUMLAR