Huawei'nin Yeni Akıllı Telefonu Ascend GX1 Resmi Olarak Tanıtıldı

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Ascend GX1 adlı 6 inçlik akıllı telefonunu tanıttı.

Hüseyin Çelik -

Çinli akıllı cihaz üreticileri, büyük markaları sarsmaya devam ediyor. Çinli büyük akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, yeni modeli Ascend GX1'in tanıtımını yaptı. Geçtiğimiz haftalarda fotoğrafları sızan cihaz, bugün nihayet resmiyet kazandı.

6 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan yeni akıllı cihaz, neredeyse bir tablet boyutlarında. 720 piksellik IPS ekrana sahip olan Ascend GX1’in ön yüzeyinin % 80.5’i ekrandan oluşuyor. Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda ise orta sınıf bir donanımın çalıştığını görüyoruz. İşlemci tarafında 1.2 Ghz hızında 64 Bitlik SnapDragon 410 bulunuyor. Bellek tarafında ise 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı bulunuyor. İletişim noktasında LTE ile geniş bant internet ve NFC bulunmakta. Ascend GX1 uzak doğuda çokça tutulan bir özellik olan 2 adet SIM kart desteğine de sahip.

Akıllı cihazlar için en önemli özelliklerin arasında bulunan kameralar ise 8 MP arka ve 2 MP ön kamera olarak belirlenmiş. Batarya konusunda 6 inç büyüklüğün getirdiği alandan yararlanan Huawei, Ascend GX1’e 3500 mAh’lık bir batarya sığdırmayı başarabilmiş. Ekran çözünürlüğünün aşırı olmaması ve işlemcinin kapasitesini de düşündüğümüzde, cihaz 2 güne yaklaşan bir pil performansı sunabilir. Yurt dışında 255 dolar gibi bir fiyattan çıkacak olan Ascend GX1 ülkemizde de satılacak.

DailyMotion'dan Twitch'e Rakip Geldi!

Benzer İçerikler

YORUMLAR