Hugo Barra: Google Çeviri Neredeyse Mükemmel

Google Çeviri hizmetinin her geçen gün geliştiği ve neredeyse mükemmel hale geldiği Hugo Barra tarafından açıklandı.

Hugo Barra: Google Çeviri Neredeyse Mükemmel

Google Çeviri veya orijinal adıyla Google Translate servisinin ilk yayınlandığı günden bu yana inanılmaz bir ilerleme gösterdiği ortada. Google'ın en çok değer verdiği servislerden birisi olan Google Çeviri, aynı zamanda şirketin diğer ürünleri ile de uyumlu bir şekilde çalışıyor ve Android'de Google Now gibi servislere hizmet veriyor. Dileyenlerin web sitelerine Google Çeviri desteği de koyabilmeleri sayesinde her milletten kullanıcıya hitap edebilmeleri bile mümkün hale geliyor.

Android ürün gurusu Hugo Barra'nın gerçekleştirdiği açıklamalar ise Google Çeviri'nin gelecek yıllarda da gücünü ortaya koyacağını gösteriyor. Bilimkurgu filmlerindeki otomatik dil tercümesi yapan cihazların Google Çeviri sayesinde çok yakın olduğunu belirten Barra, Google'ın yeni hedefinin ise anlık olarak telefon görüşmelerini tercüme etmek olduğunu aktarıyor. Böylece farklı iki dil konuşan kullanıcılar birbirlerinin dilini değil tercüme edilmiş diyalogları duyabilecekler ve anlık olarak tercüme gerçekleşecek.

Henüz tüm dillerde mükemmel hale gelmeyen Google Çeviri'nin özellikle İngilizce ve Portekizce arasındaki tercümelerde "neredeyse mükemmel" olduğunu da belirten Hugo Barra, bunun bir süre sonra diğer diller için de geçerli olabileceğini savundu. Ayrıca başka şirketlerin de anlık sesli tercümeler konusunda çalışmalar yapmalarının Google ile olan rekabeti arttırarak daha gelişmiş bir çeviri piyasasına destek olduğuna da değindi.

World of Warcraft'ta üye kayıpları devam ediyor

YORUMLAR