İlk iPhone Telefonunda Kopyala ve Yapıştır Desteğinin Neden Olmadığı Açıklandı

Apple ilk iPhone modelini piyasaya sürdüğünde telefonda kopyala ve yapıştır desteği yoktu. Peki bu özelliğin neden olmadığını hiç merak etmiş miydiniz?

İlk iPhone Telefonunda Kopyala ve Yapıştır Desteğinin Neden Olmadığı Açıklandı

iPhone, birçok insanın gün boyunca neredeyse her anında etkileşimde bulunduğu önemli biraz. Aynı şey elbette Android telefonlar için de geçerli. Akıllı telefonlar, geleneksel bir bilgisayara ihtiyaç duyacak birçok dijital iş için bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarın yerini alabiliyor ancak iPhone her zaman böyle değildi. Orijinal iPhone'da kopyala ve yapıştır desteği yoktu. Bu, her bilgisayarda olması gereken bir özellik ve muhtemelen birçok kişi ilk iPhone'da bu desteğin olmadığını bile bilmiyordu.

Apple, 2009'da üçüncü nesil iPhone yani iPhone 3GS'ye kopyala ve yapıştır desteği ekledi ve bugün, eski bir mühendis iPhone'un kopyala ve yapıştır özelliği hakkında daha fazla sırrı ortaya çıkardı. Artık bu sayede Apple'ın neden bu kadar uzun süre beklemek zorunda kaldığını biliyoruz.

iPhone'da bir şeyler kopyalayıp yapıştırmak inanılmaz derecede kolay. Tıpkı Android cihazlarda olduğu gibi metin, resim, bunların bir kombinasyonu veya diğer herhangi bir dijital içerik olsun, bu işlem gayet basit ancak kopyala ve yapıştır, orijinal iPhone'u çalıştıran işletim sistemi olan ilk nesil iPhone OS 1'in bir parçası değildi.

iPhone OS 1'de Neden Kopyala ve Yapıştır Desteği Yoktu?

Eski Apple yazılım mühendisi Ken Kocienda, orijinal iPhone'un neden kopyala ve yapıştır desteğinden yoksun olduğunu açıklamak için Twitter'ı kullandı. Kocienda, 2001 yılında Apple'a katıldı ve orijinal iPhone için iOS özelliklerini geliştirmeden önce Safari web tarayıcısında çalıştı.

Apple'ın orijinal iPhone'a kopyala ve yapıştır getirmemeye karar vermesinin nedeni oldukça basit ve bir o kadar da komik. Apple'ın özelliği düzgün bir şekilde uygulamak için zamanı yoktu. Kocienda, kendisinin ve ekibinin iPhone'un sanal klavyesi ve otomatik düzeltme özelliği üzerinde çalıştığını söylüyor.

Ekip, orijinal iPhone'un 2007'de piyasaya sürülmesinden sonra bu özellik üzerinde çalışmaya başladı ancak Apple'ın bunu duyurmaya hazır olması 2009'a kadar mümkün olmayacaktı. Mühendis, kullanıcıların içerik eklemek istedikleri ekrana doğru bir şekilde dokunabilmelerini sağlamak için büyüteçli metin büyüteci bulduklarını açıkladı. Ayrıca Kocienda, iPhone'un içeriği nereye eklemek istediğinizi doğru bir şekilde anlamasını sağlayan bir güvenlik sistemi uyguladı. Bu sayede geçmişteki hata ve eksikliklerini daha yeniliksel özelliklerle gidermiş oldular.

Apple, 2009 yazında iPhone 3GS'ye kopyala ve yapıştır özelliğini getirdi ve o zamandan beri tüm iOS cihazlarında bu özellik var.

YORUMLAR